KVSK United: "Lierse blijft de superfavoriet"

Manuel Gonzalez
| 22 reacties
KVSK United: "Lierse blijft de superfavoriet"
Foto: © SC

Volg Lommel SK nu via WhatsApp!

KVSK United is sinds dit weekend de nieuwe leider in de tweede klasse. De Limburgse club heeft die mooie positie te danken aan een 21 op 21.

KVSK United scheert hoge toppen. De Limburgse club won zijn laatste zeven wedstrijden en wordt nu links en rechts naar voren geschoven als een grote concurrent voor Lierse en Eupen in de titelstrijd. Bij United willen ze hier nog niets van weten.

"Ik heb nog altijd niet het gevoel dat we voor de titel kunnen meespelen. We hebben in februari een enorm druk programma en we hebben een smalle kern. Lierse is en blijft voor mij de absolute titelfavoriet. Maar het is natuurlijk wel fijn dat we die van Lier een beetje nerveus kunnen maken", zegt algemeen manager Lepelaars in HBvL.

"Er is nog een lange weg te gaan. Maar als de kans zich voordoet, zullen we ze niet laten liggen."

Langs de andere kant blijft de publieke belangstelling een beetje mager. Slechts 1500 fans daagden op voor de wedstrijd tegen Tubeke van afgelopen zaterdag.

"Ach, de spelers hoeven zich niet in te houden. We hebben voor dit seizoen gebudgetteerd op 60 punten. En zelfs als we daar overheen gaan, voorzie ik geen problemen. Neemt niet weg dat ik graag wat meer volk naar onze matchen zie komen. Maar je moet ook rekening houden met de extreme weersomstandigheden en met het geringe comfort in ons stadion. We hebben amper 2.700 overdekte zitplaatsen. De rest is onoverdekt. Dat schrikt de mensen af."

"Ach, onze accommodatie eersteklassewaardig maken, is niet onoverkomelijk. In eerste nationale valt bijvoorbeeld een aardige smak aan tv-gelden te verdienen. De uitzendingen door Exqi? Op dit ogenblik leveren ons die 0,0 euro op. Dus: als de kans op promotie zich voordoet, laten we die niet liggen."

Wat denkt trainer Van der Elst van de onverhoopte eerste plaats? "Vrijdag had ik door een aanval van buikgriep amper negen man op training. Toch klopten we Tubeke. Het toont aan dat het geloof in de groep groot is. Ik heb een smalle, maar degelijke kern. De komende maand, met acht matchen, wordt voor de hele kern een serieuze test. Daarna maken we de balans op. Als die positief is, zullen we ervoor gaan. Wie wil niet hogerop? Maar de druk ligt niet bij ons, wel in Eupen en Lier."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties