Vermaelen: “Ik geloof in de toekomst van de Rode Duivels”

Hannes De Meyer
| 8 reacties
Vermaelen: “Ik geloof in de toekomst van de Rode Duivels”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Vermaelen is één van de revelaties in de Premier League. Sportweekend bezocht Vermaelen in London. Onze landgenoot had het ook over de Rode Duivels.

Thomas Vermaelen kan leven met de dubbelfunctie van Dick Advocaat bij de Rode Duivels en AZ. "Hij is niet de enige die zoiets doet. Advocaat is een topcoach. Hij is bezeten van voetbal. We moeten blij zijn met zo'n coach. Hij is de juiste man voor de Rode Duivels. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij de nationale ploeg van België met volle inzet zal leiden", aldus Vermaelen aan Sportweekend.

"Je hebt coaches die erg passief zijn op een training en het allemaal laten gebeuren, maar zo is hij niet. Hij is erg levendig op training. Hij geeft voortdurend aanwijzingen. Het lijkt soms alsof hij zelf meetraint. Hij brengt ons passie bij. De wedstrijden onder Advocaat waren positief, maar het is ook duidelijk dat er nog werk aan de winkel is."

Volgende week wordt er voor de kwalificaties van het EK 2012 in Polen en Oekraïne geloot. "België zit in pot vier. Dat wordt moeilijk, maar we moeten nu eenmaal uit dat dal. We zullen dus ooit eens moeten winnen van landen als pakweg Servië. En liefst meer dan één keer. Dan kunnen we ons kwalificeren voor het EK", vertelt onze landgenoot.

"We moeten nog naar mekaar toegroeien.Ik heb er alle vertrouwen in. We hebben een goede groep. En als we in onszelf geloven, kunnen we nog ver komen. Het moet allemaal nog veel beter, maar ik heb er vertrouwen in. Ik geloof in de toekomst. En dat is het allerbelangrijkste."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties