Acht spelers over rood Geraerts: "Unaniem neen"

Manuel Gonzalez
| 95 reacties
Acht spelers over rood Geraerts: "Unaniem neen"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Een rondvraag bij acht spelers van zeven verschillende clubs uit de hoogste klasse leert ons dat ook zij vinden dat de rode kaart voor Karel Geraerts tegen Zulte Waregem onterecht was.

Die acht spelers zijn Deschacht (Anderlecht), Carlos (Genk), Clement (Germinal Beerschot), Wils (AA Gent), Tanghe (Roeselare), Kouyaté (Anderlecht), D'Haene (Zulte Waregem) en Delen (Westerlo).

"Ik vind dat we aan het overdrijven zijn. Als we internationaal nog iets willen betekenen, dan moeten we Engeland als voorbeeld nemen. Natuurlijk spreek ik niet van situaties waarbij benen worden gebroken of spelers van het veld worden geschopt, maar in het voetbal mag het er toch viriel aan toegaan, niet? Door in België té snel te straffen, zouden we internationaal wel eens kunnen gaan tekortkomen", aldus Olivier Deschacht in De Morgen.

Joao Carlos: "Het klopt dat je tegenwoordig moet opletten om niet tegen een rode kaart aan te lopen, maar dat wil niet zeggen dat ik mij zal gaan inhouden. Ik zal mijn manier van verdedigen niet gaan aanpassen omdat de scheidsrechters nu strenger optreden. Ik tackle eigenlijk niet zo vaak, ik probeer de tegenstander altijd op te vangen met mijn positiespel. Maar als het echt moet, zal ik mijn voetje niet terugtrekken."

"Natuurlijk wordt het moeilijker omdat er sneller rood getrokken wordt. Door wat er vorig jaar gebeurd is, zijn de scheidsrechters gewoon banger voor blessures. Ik zal daardoor niet minder of anders gaan tackelen, omdat je als verdediger sowieso altijd de bedoeling hebt om de bal te raken. Gebeurt dat niet, dan is dat meestal een inschattingsfout. Ik zal mijn mentaliteit dus niet veranderen", vindt Stef Wils van AA Gent.

Philippe Clement: "Na het geval Witsel-Wasilewski zijn de refs strenger geworden. Scheidsrechters geven nu liever een kaart te veel dan te weinig. Het probleem is dat die mensen aan alle kanten onder druk staan. Tegelijk mag je daar als speler niet te veel mee in het hoofd zitten. Als je tackles gaat vermijden, ga je misschien ook duels en matchen verliezen. Hopelijk waait deze trend vanzelf weer over."

"Ik was onlangs op de wedstrijd Utrecht - Heracles en had de indruk dat er in Nederland meer toegelaten wordt. Hier wordt nu meteen rood getrokken voor overtredingen die vroeger niet bestraft werden of die uitzonderlijk een gele kaart opleverden. De uitsluitingen van Vargas en Geraerts waren een lachertje. Wij gaan nooit een duel aan met de bedoeling de ander een blessure te bezorgen", meent Stefaan Tanghe. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties