Everton-jonkies blikken Man United in

Ward Callens
| 4 reacties

Everton heeft in het eigen Goodison Park Manchester United verslagen met 3-1. Na de zege tegen Chelsea vorige week, pakken de Toffees nu ook de scalp van een andere Engelse grootmacht, Man United.

Wayne Rooney verkeert in bloedvorm en wilde tegen zijn ex-club maar al te graag schitteren. De spits kwam er zaterdagmiddag echter niet aan te pas. Glansrollen waren weggelegd voor twee andere jeugdproducten van Everton, Dan Gosling (foto) en Jack Rodwell.

Na een kwartier kwamen de bezoekers wel op voorsprong, via Dimitar Berbatov. Drie minuten later bracht Diniyar Bilyaletdinov de stand alweer in evenwicht. Doelman Edwin Van der Sar was kansloos op de staalharde pegel van de Rus.

In de tweede helft ging United op zoek naar de drie punten, maar Darren Fletcher en Berbatov faalden in de afwerking. Vijftien minuten voor tijd vond Steven Pienaar de ingevallen Dan Gosling, die de 2-1 door de benen van Patrice Evra binnen tikte. In de allerlaatste minuut zette Jack Roswell de kers op de taart, met een mooie actie en een gekruisd schot.

Manchester United is er dus niet in geslaagd de leidersplaats van Chelsea af te snoepen in de Premier League. Everton klimt na de mooie zege naar de achtste plaats.