AS Roma en Shakhtar out, Atlético Madrid op de valreep

Ward Callens
| 7 reacties

Naast Anderlecht - Bilbao stonden er om 19.00 nog wat interessante wedstrijden op het programma. Atlético Madrid haalde het op de valreep in Istanboel. AS Roma en Shakhtar Donetsk zijn uitgeschakeld.

Galatasaray – Atlético Madrid: 1 - 2 (agg. 2 - 3)

Atlético Madrid kwam in de heenwedstrijd niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Turken hadden dus de beste papieren om door te stoten naar de achtste finales. Tijdens de eerste helft viel er in Istanboel niet veel te beleven. In de 42ste minuut werd de geblesseerde Sergio Aguero naar de kant gehaald en vervangen door Diego Forlan (foto).

In de tweede helft was het Atlético dat eerst een optie nam op de achtste finales. Buitenspeler Simao zette even na het uur de 0-1 score op het bord. Lang konden de Spanjaarden echter niet genieten van hun voorsprong. Drie minuten later bracht Kader Keita de thuisploeg weer langszij.

Bij een 1-1 stand zouden verlengingen en eventueel penalty’s de wedstrijd moeten beslissen. In de allerlaatste minuut bezorgde Diego Forlan zijn team alsnog de overwinning in Turkije. 1-2, een dramatisch einde voor Galatasaray.

AS Roma – Panathinaikos: 2 - 3 (agg. 4 - 6)

Roma maakte in Griekenland twee doelpunten, maar verloor uiteindelijk met 3-2. Donderdag moest er dus gewonnen worden om een plekje bij de laatste 16 te bemachtigen.

De Romeinen kwamen in het Olympisch Stadion al gauw op voorsprong. John Arne Riise trapte zijn team al na 11 minuten virtueel in de volgende ronde van de Europa League.

Panathinaikos is echter een ploeg in vorm, dat bewezen ze ook donderdagavond. Nog voor rust stelden de Grieken orde op zaken. Eerst maakte Djibril Cissé op penalty gelijk, drie minuten later liet Sotiris Ninis de bezoekende fans opnieuw juichen: 1-2.

In de laatste seconden van het eerste bedrijf kon Cissé zowaar zijn tweede van de avond maken. Zo keken de Romeinen bij rust al tegen een 1-3 achterstand aan. De Grieken op weg naar de volgende ronde en wie weet een confrontatie met Standard.

Na rust probeerde AS Roma nog, maar het zou maar liefst vier keer moeten scoren om alsnog door te stoten. Even na het uur zorgde Daniele De Rossi voor de aansluitingstreffer: 2-3. Meer dan dat zat er echter niet meer in voor de Italianen, en dus is het Panathinaikos dat verder bekert.

Shakhtar Donetsk – Fulham: 1 - 1 (agg. 2 - 3)

Fulham zette in de heenwedstrijd verrassend Shakhtar Donetsk opzij met 2-1. Ook vandaag kwamen de Engelsen goed voor de dag in Oekraïne. Even na het half uur kwam het zelfs op voorsprong, via de Noor Brede Hangeland.

Shakhtar-trainer Mircea Lucescu besefte dat hij iets moest doen en bracht na rust twee verse krachten in. De ingreep van de Roemeen leek te lonen, want na 69 minuten kon de Braziliaan Jadson gelijkmaken.

De score veranderde nadien niet meer en dus stoot Fulham ietwat verrassend door naar de laatste zestien van de Europa League. Shakhter Donetsk is uitgeschakeld.

Unirea Urziceni – Liverpool: 1 - 3 (agg. 1 - 4)

Liverpool boekte vorige week een nipte maar verdiende overwinning tegen de Roemeense kampioen. Donderdag moesten de Reds echter na twintig minuten al terug naar af. Bruno Fernandes had zijn club op voorsprong geschoten.

Liverpool kreeg in de heenwedstrijd heel wat kansen, maar faalde al te vaak in de afwerking. Steven Gerrard en co hebben blijkbaar lessen getrokken uit die wedstrijd, want kwamen vandaag nog voor rust twee keer tot scoren. Javier Mascherano bracht Liverpool op het halfuur langszij, en Ryan Babel maakte even later een belangrijke tweede treffer op het veld van de Roemenen.

Na rust ging Liverpool gewoon door op zijn elan. Kapitein Gerrard legde na een uurtje spelen de 1-3 tegen de netten. Liverpool verzekerd van een plaats bij de laatste zestien.

Marseille – FC Kobenhavn: 3 - 1 (agg. 6 - 2)

Marseille stond na de heenronde al met één been in de achtste finales. Het won in de Deense hoofdstad met 1-3. De mannen van Didier Deschamps bleken ook vandaag een maatje te groot voor Kobenhavn.

Hatem Ben Arfa mocht even voor rust de 1-0 binnen tikken. Na de pauze scoorde de Zuid-Franse club nog een keer, via Bakari Koné. Koné maakte even later zijn tweede van de avond, en Ailton Almeida zette de 3-1 eindstand op het bord. Marseille stoot door naar de achtste finales.