WK 2018 kan België 1,15 miljard opleveren

Ward Callens
| 12 reacties
WK 2018 kan België 1,15 miljard opleveren
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Als België en Nederland er in slagen het WK voetbal 2018 binnen te halen, kan dat volgens het Federale Planbureau ons land zo’n 1,15 miljard euro opleveren.

De organisatie van het WK 2018 zou ons land niet alleen een financiële boost geven, maar het zou ook bevorderlijk zijn voor ons imago, onze export en toerisme. Dat meent het Federale Planbureau, dat onderzocht wat de organisatie van het WK zou kunnen opbrengen.

De kosten voor onder meer de bouw van stadions worden geschat op een bedrag tussen de 440 en 840 miljoen euro. Maar de mogelijke inkomsten zouden dus veel hoger liggen. Zo zou de impuls van de bouw van de nieuwe stadions aan onze economie en het bezoek van voetbalfans tussen 730 miljoen en 1,670 miljard euro opbrengen.

Ook in de jaren na het WK 2018 worden nog positieve effecten verwacht, meldt HNB. Zo zou in het jaar dat het WK wordt georganiseerd het Bruto Binnenlands Product (BBP) met ongeveer 0,13 procent hoger zijn dan zonder de organisatie van het WK. De werkgelegenheid zou 0,09 procent hoger zijn, wat overeenkomt met 8.350 mensen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties