Lamah fnuikt titelambities van Montpellier

Montpellier wordt wat uit titelkoers geslagen na het gelijkspel bij Le Mans. Het was ex-Anderlechtspeler Roland Lamah die voor de twee doelpunten van Le Mans zorgde. Grenoble verloor van Toulouse en degradeert.

Het is ongemeen spannend bovenaan de Ligue 1. Nu Montpellier punten liet liggen tegen Le Mans kunnen Lyon en Marseille verder uitlopen en kunnen Auxerre en Bordeaux over hen springen. Onderaan het klassement is Grenoble nu zeker van de degradatie. Boulogne en Le Mans zijn nog niet mathematisch veroordeeld, maar met nog zeven speeldagen te gaan kunnen zij hun achterstand bijna niet meer inlopen.

Le Mans - Montpellier: 2-2
Le Mans, met een negentiende plaats in de tussenstand toch niet bepaald een aansprekende tegenstander, beleefde in eigen huis een vliegende start. Lamah werkte al na zeventien seconden zijn derde seizoensgoal tegen de touwen na een assist van Matthieu Dossevi. Onze landgenoot schonk zijn team daarmee een vroege voorsprong en pakte zelf het record van snelste doelpunt in het lopende seizoen in Frankrijk. De ploeg die degradatie vrijwel niet meer kan ontlopen, hield de voorsprong echter niet lang vast.

Aït Fana schoot tien minuten na de openingsgoal alweer de gelijkmaker binnen uit een mooi opgezette aanval. En nog voor rust schoof Camara uit een strafschop de voordelige marge op het scorebord. Toch sneed Montpellier zich even lelijk in de vingers; de ervaren verdediger Cyril Jeunechamp marcheerde vlak voor rust met rood weg na een stevige charge. In de zeventigste minuut buitte Lamah de numerieke meerderheid uit door de 2-2 te verzorgen.

RC Lens - Boulogne-sur-Mer: 3-0
Lens gaf Boulogne zaterdag het laatste zetje dat de ploeg deed degraderen. Na een verblijf van twee seizoenen in de Ligue 1 keert de ploeg, die vrijwel het hele seizoen fungeerde als rode lantaarndrager, daarmee weer terug naar een lager niveau. Toifilou Maoulida richtte alle schijnwerpers op zich door alle drie de goals van Lens op zijn naam te schrijven. De ervaren aanvaller tilde zijn seizoenstotaal van twee naar vijf door doelpunten te maken in de 32ste, 50ste en 67ste minuut van de wedstrijd. Doordat Saint-Etienne ook wist te winnen, kan Boulogne niet meer de veilige zeventiende plaats bereiken. (AN)