Roma nieuwe leider in Italië, Milan haakt af

Manuel Gonzalez

AS Roma is op de 33ste speeldag de nieuwe leider in de Serie A. Het won vanmiddag in eigen huis van degradatiekandidaat Atalanta.

Na het puntenverlies van Internazionale gisteren bij Fiorentina kreeg Roma vandaag de kans om voor het eerst dit seizoen aan de leiding te komen. Het moest dan wel winnen van Atalanta en dat gebeurde.

Vucinic zorgde na amper 12 minuten al voor de bevrijdende openingsgoal. Net voor het halfuur wist Cassetti (foto) de score zelfs te verdubbelen. Acht minuten na de pauze kon Tiribocchi tegenprikken, maar verder kwamen de bezoekers niet meer.

Milan haakt een beetje af in de strijd om de scudetto. Het verloor in eigen huis twee kostbare punten tegen Catania. De Sicilianen liepen voor de pauze al 0-2 maar twee doelpunten van Borriello in de tweede helft bezorgden Milan toch nog een punt.

In de strijd om de vierde plaats wonnen zowel Juventus als Palermo hun partij. De Oude Dame was nipt met 1-0 te sterk voor Cagliari. Verdediger Chiellini scoorde het enige doelpunt van de partij. Palermo won met 3-1 van Chievo.

Onderin deed Lazio een goede zaak na een 2-3 zege bij Bologna. De Romeinen haalden zelfs een 2-0 achterstand op. Siena houdt de hoop levendig na een 3-2 zege tegen Bari.

Straks spelen Sampdoria en Genoa nog de derby van Genua. Roma is de nieuwe leider met 68 punten, Inter volgt op één punt. Milan is derde met 64 punten. Er zijn nog vijf speeldagen te gaan in de Serie A.