Westerlo ontsloeg 17 jaar geleden laatste trainer

Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Westerlo ontsloeg 17 jaar geleden laatste trainer
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Westerlo is een voorbeeldclub. De Kempenaren spelen sinds 1997 onafgebroken in de hoogste afdeling.

De club is nooit het toneel van paniek, spanningen of financiële zorgen. Sinds Westerlo in 1997 in de eerste klasse speelt, is ze een voorbeeld voor alle andere teams.

In november 1993 ontsloeg Westerlo voor de laatste keer een trainer. Werner Helsen moest toen in de tweede klasse de baan ruimen voor Barry Hulshoff. Jan Ceulemans is het symbool van de huidige continuïteit bij de Kempense club.

In 2001 bereikte Westerlo de finale van de Belgische beker, die het ook won tegen tweedeklasser Lommel. Jef Delen scoorde het enige doelpunt van de partij. In de eerste ronde van de UEFA Cup werd het gekoppeld aan Hertha BSC uit Duitsland. Westel verloor twee keer: met 2-0 en 0-1. In 2000 en 2004 was het ook actief in de eerste ronde van de Intertoto.

Straks spelen Jan Ceulemans en de zijnen de finale van play-off II tegen Racing Genk en wie weet wat er nog uit de bus komt. En dat na een seizoen waarin Westerlo desastreus van start ging, maar manager Wijnants het hoofd koel hield en alles uiteindelijk op zijn pootjes terecht kwam. Dat, dat is Westerlo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties