Sevilla in extremis naar Champions League

Kristof Blomme
| 5 reacties

Sevilla heeft tot de laatste seconden moeten knokken voor de Champions League. Uiteindelijk zorgde Rodri voor de verlossing.

Zondag zorgen Barcelona en Real Madrid voor het hoogtepunt van het seizoen in de Primera Division. Dan maken beide clubs uit wie kampioen wordt. De Catalanen moeten op eigen veld Valladollid kloppen om de landskroon te pakken. Zaterdag maakten Sevilla en Mallorca in het voorprogramma onder elkaar uit wie zich zou verzekeren van de Champions League komend seizoen.

Mallorca, dat een achterstand telde van één punt op Sevilla, klopte Espanyol met 2-0. Victor en Suarez waren trefzeker. Daarna was het voor de eilandbewoners afwachten wat de concurrent uit Sevilla zou doen bij Almeria, het werd een ware thriller.

Na een kwartier voetballen bracht Kanouté de bezoekers op voorsprong. Vlak voor de pauze stelde Soriano gelijk. In de tweede helft kwam Sevilla opnieuw op voorsprong. Het had daarvoor wel de hulp nodig van thuisspeler Chico die zijn eigen doelman vloerde. Na een rode kaart voor Sevilla-aanvaller Negredo kwam Almeria tien minuten voor affluiten voor een tweede keer langszij. Ortiz leek Sevilla een Champions League-plaats te kosten. Uiteindelijk was het voor Sevilla wachten tot vijf minuten in blessuretijd, toen zorgde Rodri voor de verlossing en de voorronde van het kampioenenbal.