Jubileum

viki meeuwis
| 0 reacties
Jubileum
Foto: © SC

We zijn ondertussen zeven wedstrijden ver in onze competitie, de Fair Play League. Tot dusver hebben we drie overwinningen geboekt en vier keer een draw binnengehaald. In de Beker gingen we eruit na strafschoppen wat ik geen nederlaag vind.

Gisteren speelden we in Asker, tegen de gelijknamige ploeg die met ons op een gedeelde tweede plaats stond. De eindscore werd 2-2. Ik moest gisteren voor het eerst concluderen dat we blij mochten zijn met een puntje. Ik kan natuurlijk excuses aanhalen, zoals het feit dat twee van onze beste spelers geblesseerd waren. Anderzijds de man in het zwart die vorige week al enkele steekjes liet vallen maar gisteren was het nog schrijnender. Ik begon echt te vermoeden dat hij een gokje had ingezet op deze wedstrijd. In deze tijd zou je zoiets voor minder beginnen te denken.

Nee we speelden gisteren gewoon tegen een ploeg die sterker was dan de onze. Dat moet je kunnen toegeven. Zij speelden in een 3-5-2 opstelling en ze voerden het perfect uit. Gelukkig hadden we onze spits tot tweemaal toe op de goede plaats staan. Hij vierde trouwens zijn jubileum, het was zijn honderdste match voor Frigg.

Ook in het Ullevaal Stadion in Oslo was er een jubileum te vieren. De match op het programma: Noorwegen – Montenegro onder leiding van Egil “Drillo” Olsen die zijn honderste wedstrijd als bondscoach leidde. Het werd een 2-1 overwinning voor Noorwegen dankzij goals van Christian Grindheim en Morten Gamst Pedersen. Honderd wedstrijden als bondscoach, is dat geen wereldrecord? Misschien even doorspelen naar Georges Leekens want net als Leekens heeft ook Drillo een tweede termijn ingezet.

Hij is een veelbesproken figuur hier. Een man die een mooi palmares heeft opgebouwd. Denk maar aan de prestatie van de Noorse ploeg op het WK 1998 toen Noorwegen Brazilië wist te kloppen.  Drillo laat de laatste tijd veel van zich horen. Voordien was hij steeds rusting in zijn commentaar en maakte hij haast geen opmerkingen. Nu kan je echter geen krant meer openslaan op hij heeft wel iets te vertellen.  Dat gaat dan niet enkel over het voetbal, plots heeft de man een mening over alles en nog wat te verkondigen.

De pers speelt er natuurlijk gretig op in. Ligt het aan de ouderdom? Ik weet het niet, spijtig genoeg verliest hij hierdoor aan waarde. Ik hoop dat hij dat zelf ook zal beseffen. Ondertussen laten ze hem hier in allerlei shows opdraven en heb ik het gevoel dat ze dat soms doen om hem te vernederen. Ze doen het een beetje “van achter den elleboog”, zoals we in de Kempen zeggen.

Drillo is een monument hier en ik vind dan ook dat ze hem in ere moeten houden.

Even vooruitblikken naar volgende week, dan krijgen we immers de competitieleider op bezoek, Notodden. Het is een ploeg die vorig jaar het niet haalde in de tweede klasse de Adeccoliga. Notodden is een prachtige streek, ten zuidwesten van Oslo. De ploeg heeft een zeer rijke “nonkel”, een man die nooit op de voorgrond treedt. Hij heeft echter wel de ambitie om met zijn ploegje ooit in de Tippeligaen, de Noorse eerste klasse, te spelen.  Het wordt een moeilijke tegenstander want deze ploeg heeft nog geen enkel gelijkspel laten optekenen. Vijf overwinningen en slechts twee nederlagen, ze gaan blijkbaar voor alles of niets.

Volgende zaterdag moet het maar niets worden en houden we de drie punten (hopelijk toch) in Friggland.

David Brocken 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties