Brazilië: Seleçao

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Brazilië: Seleçao
Foto: © SC

Favoriet Brazilië zit in de groep des doods (G) met zware tegenstrever als Portugal en Ivoorkust en tevens het compleet onbekende en mysterieuze Noord-Korea.

Oppervlakte: 8,5 miljoen km² 

Inwoners: 198,7 miljoen

Hoofdstad: Brasilia

Bijnaam: Seleçao, Goddelijke Kanaries

Palmares: 19de WK-deelname, alle WK’s aanwezig, wereldkampioen in 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002 (5x = record), 2x verliezend finalist in 1950, 1998; 8x winnaar Copa América; 3x winnaar Confederations Cup in 1997, 2005 en 2009

Coach: Alberto Dunga (Bra)

Sterspelers: Kaka (Real Madrid) en Luis Fabiano (Sevilla)

Weg naar het WK: 1ste in de groep voor Chili en Paraguay

Prono: laatste vier

Info: Brazilië heeft maar één doel: wereldkampioen worden. Sinds Dunga trainer is in 2006 verliep het soms moeizaam maar uiteindelijk kreeg hij zijn team toch op de rails. De Seleçao plaatste zich makkelijk voor het WK en won de Confederations Cup in 2009 en de Copa America in 2007. Hij verraste door Ronaldinho niet meer op de te roepen voor de nationale ploeg, maar zolang de resultaten er zijn heeft niemand recht van spreken.

Brazilië is straks voor de 19de keer aanwezig op een WK. Het is daarmee het enige land dat op elk WK zijn opwachting maakte. Brazilië in vorm is onstopbaar, maar de groepsfase met kleppers als Portugal, Ivoorkust en het onbekende Noord-Korea zal meteen een goede test worden. Doorstaat Brazilië die met glans, dan zit een 6de wereldtitel er mogelijk wel aan te komen.

Lees de eerder verschenen voorstellingen hieronder nog eens na:

http://www.voetbalkrant.com/nl/nieuws/specials/voorstelling

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties