Geen vergadering over ontslag Philips

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Geen vergadering over ontslag Philips
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Woensdagavond besliste het Uitvoerend Comité van de voetbalbond over het ontslag van Philips. In werkelijkheid werd daar enkel gesproken over de hoogte van de ontslagvergoeding.

Voorzitter François de Keersmaecker en ondervoorzitter Philippe Collin vroegen Philips oorspronkelijk om zelf ontslag te nemen. Die ging daar niet op in om geen ontslagvergoeding te mislopen.

Dus werd een Uitvoerend Comité bijeen geroepen om zogezegd over dat ontslag te stemmen. In werkelijkheid werd op die vergadering  enkel gesproken over de ontslagvergoeding. Philips zou in 2006 tijdens het opmaken van zijn contract een ontslagclausule hebben laten opmaken. Nu krijgt hij nog 12 maanden uitbetaald, enkele honderdduizenden euro’s.

Bovendien werden bepaalde leden van het Uitvoerend Comité op voorhand opgebeld door De Keersmaecker en Collin, om afspraken te maken over ’s avonds. De persconferentie die De Keersmaecker gaf bleek uiteindelijk een mooi stuk theater. In de vergadering was immers met geen woord gerept over een verschil in ‘visie’.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties