De Witte: "Dury dwingt respect af"

De Witte: "Dury dwingt respect af"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Ivan De Witte putte zich uit in lofbetuigingen aan het adres van Francky Dury bij de voorstelling van zijn nieuwe coach. Toch vergat hij ook Preud'homme niet.

"Ik wil Preud'homme bedanken en hem alle succes toewensen", begon De Witte. "Hij heeft hier iets neergezet. Met Ruiz en Preud'homme hebben we nu twee mensen naar Twente gestuurd, maar ik hoop wel dat het daarbij blijft", lacht De Witte.

"We wilden een Belgische coach en we wilden het beste dat er te verkrijgen was", verklaart De Witte zijn keus voor Dury. "Met Dury hebben we een gigantisch goede trainer binnengehaald die binnen dat profiel past. Hij kan altijd iets meer uit een ploeg halen door zijn vakmanschap en psychologisch inzicht. Al bij ons eerste contact was het duidelijk dat hij respect afdwingt."

De Witte weet nog goed wat het meeste indruk op hem maakte tijdens dat eerste gesprek. "Eén van de eerste dingen die hij mij zei was dat hij enorm uitkeek naar de wedstrijden voor de Champions League. Dat is toch een bewijs van zijn gedrevenheid."

Het cruciale punt werd ook in dat gesprek uitgeklaard. "We wilden Francky, maar de vraag was of hij na zoveel jaar goed samenwerken met Zulte Waregem klaar was om de club te verlaten voor een nieuwe uitdaging. Toen ik hem dat vroeg, moest hij even slikken, maar verzekerde me daarna wel dat hij er helemaal klaar voor was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties