Dury: "Weinig verschil tussen Zulte Waregem en Gent"

Dury: "Weinig verschil tussen Zulte Waregem en Gent"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Francky Dury werd maandag officieel voorgesteld als coach van AA Gent. Dury werd overladen met lofbetuigingen door zowel voorzitter De Witte, als manager Louwagie, maar bleef zelf heel kalm. "Ik heb de juiste keuze gemaakt", aldus Dury.

De openingswoorden van Dury maakten duidelijk dat hij er zin in heeft. "Ik dank AA Gent voor het vertrouwen en ik ga hier hartstikke mijn best doen", aldus de 53-jarige opvolger van Michel Preud'homme. "Deze groep heeft vorig seizoen schitterend werk geleverd. De kern is ook behouden. Ik heb tegen mijn spelers gezegd dat als iedereen even goed presteert als vorig seizoen en daar elk nog 1% bijdoet, dan zijn we 25% sterker dan vorig seizoen."

"Ik wil mezelf zo vlug mogelijk integreren", zegt Dury. "Ik heb al heel wat oriënterende gesprekken gehad met alle medewerkers. Hier staat al een organisatie neer. Het scoutingsapparaat bijvoorbeeld is heel sterk. Wat goed is, moet behouden blijven. Ik ga proberen mijn eigen accenten te leggen."

Het verschil tussen Zulte Waregem en AA Gent minimaliseert Dury wat. "In werkwijze zal er weinig verschil zijn tussen beide teams. Enkel zal er hier meer op resultaten gefocust worden. Als ik met Zulte Waregem op de zevende plaats zou staan, zou het bestuur misschien wel tevreden geweest zijn. Hier zouden ze me al eens raar beginnen bekijken."

Dat hij uiteindelijk trainer werd van AA Gent stond eigenlijk reeds lang in de sterren geschreven. "Toen we voor het eerst in eerste klasse aantraden met Zulte Waregem was Westerlo ons grote voorbeeld. Toen de resultaten er waren, werd dat echter AA Gent. Ik neem al jaren de E17, maar mijn wagen had altijd de neiging om iets verder door te rijden. Naar Gent ja (lacht)."

Dat de onderhandelingen lang aansleepten, maakte Dury niet nerveus. "Het waren bijzonder correcte onderhandelingen", besluit Dury. "Willy Naessens nam contact met me op om te zeggen dat AA Gent me wou. We hebben elkaar steeds op de hoogte gehouden. Toen ik voor mezelf uitmaakte dat ik klaar was voor deze stap was het enkel nog een kwestie van tijd voor ik tekende." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties