Sneijder: 'Misschien komen we wel thuis met de wereldbeker!'

Dennis Smeyers
| 18 reacties
Sneijder: 'Misschien komen we wel thuis met de wereldbeker!'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wesley Sneijder had vanmiddag een voet in beide goals van Oranje, en werd dan ook terecht tot man van de match verkozen. Voor de camera's van de NOS reageerde de middenvelder.

"Het was de eerste helft bijna onmogelijk", was Wesley Sneijder eerlijk. "In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we alles moesten geven; dan zijn het maar de laatste 45 minuten van het WK, dachten we. In de tweede helft hebben we dat gedaan. We hebben direct druk op hun verdediging gezet."

Het eerste doelpunt was dan wel een owngoal, het was wel Sneijders gevaarlijke voorzet die binnenging. De middenvelder wist precies waar Julio César, zijn ploegmaat bij Inter, het moeilijk mee zou hebben. "Ik draaide mezelf vrij. Ik wilde zo snel mogelijk die bal erin gooien; zo dicht mogelijk bij de keeper. Ik wist van tevoren dat hij daar moeite mee had. Dat bleek."

Het tweede doelpunt kwam dan weer helemaal op Sneijders naam. Een doorgekopte van Dirk Kuijt belandde op zijn hoofd. "Ik stond helemaal vrij; dan is het alleen een kwestie van knikken. Het gevolg: de eerste goal met m'n kop."

"We zitten bij de laatste vier van de wereld", beseft Sneijder. "Dit is een unieke kans. De volgende dagen gaan we weer naar de volgende wedstrijd toeleven. Blijf ons vooral allemaal steunen", vroeg hij ten slotte nog aan zijn supporters. "Dan komen we misschien wel met de Wereldbeker thuis." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties