Champions League-avontuur van AA Gent lijkt er nu al op te zitten

Bram Coenen
| 304 reacties
Champions League-avontuur van AA Gent lijkt er nu al op te zitten
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

AA Gent is vanavond met zware 3-0 cijfers de boot ingegaan bij Dinamo Kiev. De Champions League-campagne van de Buffalo's lijkt er nu al op te zitten.

Bij Gent was Roberto Rosales in extremis niet speelklaar geraakt, Roy Myrie verving hem. Verder bracht Francky Dury de Braziliaan Adriano Duarte centraal achterin in de ploeg. Ook Stijn De Smet en Christophe Grondin kregen enigszins verrassend een basisplaats.

Flater van Jorgacevic

Vooraf werd gevreesd voor een offensief van bij de start van Dinamo Kiev, maar AA Gent kwam in het openingskwartier al bij al weinig in de problemen. Er was wel een mogelijkheid voor sterspeler Andrei Shevchenko, maar de 33-jarige spits knalde over de kooi van Bojan Jorgacevic. En toch kwamen de Buffalo's in de 20ste minuut op achterstand wanneer Jorgacevic een lange bal nogal knullig loste. Andrei Yarmolenko kon profiteren, omspeelde Jorgacevic en plaatste de bal rustig in doel. Gent was echter niet van slag en scoorde net nadien al de gelijkmaker via Christophe Lepoint. Scheidsrechter Collum keurde de goal echter (onterecht) af wegens voorafgaand geduw. Kiev kwam nadien nog eens dreigen via opnieuw Shevchenko en Yarmolenko, maar dit keer stond Jorgacevic wel pal. Gent stelde daar alleen nog een schuchtere poging van De Smet tegenover.

Beide ploegen begonnen in dezelfde opstelling aan de tweede helft en het was opnieuw Kiev dat een eerste keer kon dreigen. Shevchenko knalde echter vanuit stand een meter of 2 over doel. De absoluut niet in doen verkerende Jorgacevic ging nadien opnieuw onder een bal door, maar Shevchenko kon de bal tot opluchting van heel Gent niet kadreren. Dury greep in en bracht de Israëliër Shlomi Arbeitman in voor de teleurstellende Mbaye Leye. Veel zoden bracht dat echter niet aan de dijk. De kansen bleven voor Kiev, maar alweer Shevchenko kon een voorzet van Roman Eremenko niet in doel verlengen.

Eindelijk Shevchenko

In de 80ste minuut was het dan toch eindelijk raak voor Shevchenko. De spits zette een knappe 1-2 op met Denys Harmash aan de rand van de 16 en kon makkelijk in de verste hoek voorbij Jorgacevic in doel schuiven. Gent stond te bibberen op zijn benen en slikte in de blessuretijd zelfs nog de 3-0 via de ingevallen Leandro Almeida, na alweer een fout in de Gentse afweer. Voor AA Gent lijkt het nu reeds over en out in de voorronde van de Champions League. De terugmatch volgende week is er allicht nog enkel één om de eer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties