Anthuenis: "Wij missen de ervaring van Standard"

Steurbaut Kersten
| 17 reacties
Anthuenis: "Wij missen de ervaring van Standard"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen met zware 1-4-cijfers verloren van Standard. "Maar ik kan de spelers vandaag niet veel verwijten", zegt Anthuenis.

“Ze hebben veel inzet getoond, maar we verloren wel te veel duels. Zowel defensief als offensief. Dan moeten de wedstrijdomstandigheden meezitten en als eerste een doelpunt maken.”

“Maar het is Standard dat scoort en dan kunnen zij hun geliefkoosd spelletje spelen. Van achteren uit op de tegenaanval spelen en op balbezit. Daar hebben ze de mensen voor.”

Anthuenis verwees ook naar het kwaliteitsverschil van de twee kernen. “Zij hebben vijf internationals rondlopen. Dat verschil moet ergens tot zijn recht komen. Of de doelpunten vermijdbaar waren? Dat zijn ze allemaal. Aan iedere goal gaan er één of meerdere fouten vooraf.”

Het bestuur droomde voor het seizoen van play-off 1. Moeten die ambities nu bijgesteld worden? “Ik heb nooit een persoonlijke ambitie gesteld”, verdedigt Anthuenis. “Ik heb wel altijd gezegd dat er een groot verschil is tussen tweede en eerste klasse.”

“Wij missen nog de routine en de ervaring. Standard heeft op het middenveld Witsel en Defour rondlopen. Twee jonge internationals. Zij kunnen de ploeg dragen.”

Volgende week volgt een moeilijke verplaatsing naar KV Mechelen. “Er is niets gemakkelijk voor ons. Ook niet op Mechelen. We wisten dat we de eerste zes weken een heel moeilijk programma hadden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties