Spaanse supercup: Barcelona onderuit in Sevilla

Mathias Dumarey
| 7 reacties

FC Barcelona heeft gisteren geen al te beste zaak gedaan in de strijd om de Spaanse supercup. In Sevilla ging de landskampioen met 3-1 onderuit. Er is wel nog een terugwedstrijd in Camp Nou.

Zlatan Ibrahimovic (foto boven) had FC Barcelona na twintig minuten in de eerste helft verdiend op voorsprong gezet. FC Sevilla beperkte zich tot verdedigen en concentreerde zich vooral op de tegenaanval. Dat recept was vorig seizoen wel goed voor succes, maar deze keer leverde het enkel kansen op voor Renato en Jesus Navas. FC Barcelona daarentegen morste met de kansen.

Na de rust kwam Sevilla na de wissel van Ibrahimovic veel beter in de wedstrijd. Luis Fabiano tekende de gelijkmaker aan. Het spel ging beter op en neer en de wedstrijd kon alle kanten op. Het dubbeltje viel uiteindelijk op de kant van Sevilla. De Malinees Frédéric Kanouté scoorde nog twee keer en zorgde er zo voor dat FC Sevilla met een 3-1-voorsprong aan de return kan beginnen. Het dient wel gezegd dat FC Barcelona nog zonder zijn Spaanse WK-gangers speelde.