Roeselare wipt Bergen, ook OH Leuven eruit

Manuel Gonzalez
| 3 reacties

Roeselare heeft gisterenavond de topper in de vijfde ronde van de beker van België gewonnen. Het won bij Bergen na de verlengingen.

Weinig toeschouwers in Bergen voor deze bekerpartij tussen misschien wel de sterkste ploegen uit de tweede klasse. De eerste helft leek op één grote studieronde, want beide doelmannen hadden bijzonder weinig werk op te knappen.

Zeven minuten na de pauze wist Mama Dissa (foto) de degradant uit de hoogste afdeling op voorsprong te zetten. Het zag er lang naar uit dat Roeselare met die stand terug naar West-Vlaanderen kon, maar vier minuten in de toegevoegde tijd scoorde Sanogo toch nog de gelijkmaker voor De Draken.

Vijf minuten ver in de tweede verlenging werd Jeroen Vanthournout in het straatje gestuurd en hij werkte beheerst af: 1-2. Jarju kreeg nog een kans voor Bergen, maar zijn loeier ging naast. Vijf minuten voor het einde counterde Roeselare de partij uit. Sven De Rechter legde de 1-3 eindstand vast.

"Deze zege is echt wel een welgekomen opsteker! En ik moet zeggen dat we het echt niet gestolen hebben. De organisatie was prima, we hadden heel veel balbezit en probeerden te prikken waar het kon. In de eerste helft lukte dat laatste nog iets minder goed, maar we gaven ook zo goed als niets weg", zei trainer Vanderdonck op de website van zijn club.

Een andere tweedeklasser, Oud Heverlee Leuven, is ook uitgebekerd. Het verloor bij reeksgenoot Doornik na het nemen van de strafschoppen. Na 120 minuten was het 2-2. Lommel United won van derdeklasser Heppignies met 3-0.

Derdeklasser Hoogstraten, dat in de vorige ronde nog verrassend KV Oostende wist te verslaan, moest nu de duimen leggen tegen tweedeklasser Wetteren: 2-1. URS Centre, verliezend finalist in de eindronde vorig seizoen tegen Rupel-Boom, won in eigen huis met 1-0 van vierdeklasser Petegem.

Alle winnaars van de vijfde ronde treffen in de 16de finales een tegenstrever uit de Jupiler League. Vandaag worden nog tien duels afgewerkt. Vierdeklasser Lutlommel ontvangt Antwerp op 22 september in de laatste partij van de vijfde ronde.