Anderlecht kan ook in EL heel wat toppers verwachten

Anderlecht kan ook in EL heel wat toppers verwachten
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Door de uitschakeling in de voorrondes van de Champions League moet Anderlecht het nu stellen met de Europa League, maar ook daar kunnen ze enkele groten tegenkomen. De Brusselaars worden in pot twee ingedeeld.

In pot 1 zitten alle reekshoofden en grote kleppers. Anderlecht is dus geen reekshoofd bij de loting. Zij belanden in pot 2. Ook Club Brugge zal in pot 2 terecht komen als het de trip naar Dinamo Minsk tot een goede einde brengt.

Dat betekent dat Anderlecht altijd een sterke tegenstander uit pot 1 zal trekken. Het gaat dan over Atlético Madrid, Liverpool, Porto, Villarreal, CSKA Moskou, PSV, Juventus, Fenerbahçe, Stuttgart, AZ en Steaua Boekarest.

Pot 3 bevat teams als Manchester City, Sampdoria, AEK Athene, Aston Villa, Lokomotiv Moskou, Metallist Kharkiv, Levski, Rosenborg, Salzburg, Auxerre, Unirea en Austria Wien.

Pot 4 bevat Feyenoord, Litex, CSKA Sofia, Odense, Dnipr, Napoli, Dortmund, Dinamo Zagreb, BATE, Sparta Praag, Young Boys Bern en FC Sheriff.

Let wel, de meeste ploegen hierboven moeten zich nog kwalificeren. Het is slechts een mogelijke indeling op basis van de resultaten uit de heenwedstrijden. Vanavond en morgen staat de rest van het Europese programma (voorronde CL en EL) op het programma.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties