Zaten Franse WK-winnaars aan de verboden snoeppot?

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Zaten Franse WK-winnaars aan de verboden snoeppot?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Franse wereldtitel van 1998 krijgt twaalf jaar na datum mogelijk een wrange nasmaak. De Franse krant ‘Le Parisien’ meldt dat verschillende spelers van Les Bleus in de aanloop naar het WK verdachte bloedwaarden lieten optekenen.

“Bloedanalyses hebben onregelmatigheden aan het licht gebracht bij meerdere Franse spelers”, velt oud-teamarts Jean Pierre Paclet het harde verdict. “We kunnen vermoeden hoe dat komt, maar het bewijst nog niet dat ze EPO genomen hebben.”

Paclet verwijst naar het kwartet Zinedine Zidane, Didier Deschamps, Thierry Henry en David Trezeguet. Het viertal was actief bij Juventus. Van de Italiaanse topclub is het geweten het vroeger spelers dopeerde. “Maar omdat er geen bewijzen zijn, moeten we hen ook niet lastig vallen.”

Tijdens het WK van 1998 was Paclet geen teamarts. En daar is hij blij om. “Ik zou niet weten wat ik nu moet voelen.” Toenmalig arts Jean-Marcel Ferret valt echter uit de lucht. “Er waren twee lichte afwijkingen”, geeft die toe. “Maar dat werd toegeschreven aan het zware seizoen dat ze achter de rug hadden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties