Stunt voor Dries Mertens, ook PSV en AZ naar groepsfase

Fabian Morren
| 7 reacties
Stunt voor Dries Mertens, ook PSV en AZ naar groepsfase
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Utrecht heeft voor een stunt van formaat gezorgd tegen Celtic. De ploeg van Dries Mertens won de return met 4-0 nadat het eerder de heenmatch met 2-0 had verloren.

Utrecht, met Jan Wuytens en Dries Mertens in de basis, geloofde nog volop in zijn kansen. Na amper 20 minuten stond alles opnieuw gelijk. Van Wolfswinkel had op dat moment al twee keer raak getroffen vanaf de stip. De tweede strafschop kwam er na een fout op Mertens.

Van Wolfswinkel zorgde na de rust ook voor de 3-0 en invaller Maguirre nam alle twijfels weg. Voor Celtic een bittere pil, voor Utrecht een zeer mooie avond.

Ook AZ mag naar de groepsfase van de Europa League. De club uit Alkmaar verloor wel met 2-1 bij Aktobe, maar had een week eerder thuis met 2-0 gewonnen. Maarten Martens speelde de hele wedstrijd.

Ook PSV gaat door. De club uit Eindhoven zette een 1-0-achterstand uit de heenmatch om in een ruime voorsprong. Thuis tegen Sibir Novosibirsk werd er met 5-0 gewonnen. De Belgen Wuytens en Ojo moesten vrede nemen met een plaats op de bank.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties