PAOK-coach: "Gelijkspel is billijk tegen goed Club"

Nico Wieme
| 6 reacties
PAOK-coach: "Gelijkspel is billijk tegen goed Club"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Pablo Dermitzakis toonde zich tevreden met het gelijkspel van PAOK bij Club Brugge. De Griekse coach noemde het punt vooral psychologisch heel belangrijk voor zijn team.

PAOK Saloniki staat in Griekenland bekend als het best voetballende team en dat illustreerde het ook in Jan Breydel. Via een gebrekkig vertalende tolk gaf Pablo Dermitzakis zijn kijk op de match. "We zijn naar Brugge gekomen om een goede match te spelen. Het gelijkspel is vooral psychologisch zeer belangrijk. We ontnemen Club thuis twee punten en graaien er zelf één mee. Met dat punt spreken we al meteen een woordje mee in de groep. Thuis zijn we sowieso sterker en maken we meer kans op puntengewin."

Billijk gelijkspel

De PAOK-coach liet na om Club te bewieroken. "We kenden de sterke punten van blauw-zwart en wisten dat we tegen een goede ploeg zouden spelen. In het begin van de match hadden we het moeilijk met hen, maar geleidelijk aan hebben we het evenwicht hersteld. We hebben geprobeerd om de bal bij te houden en kansen te creëren."

"Na de voorsprong van Club hebben we alle registers opengetrokken. We moesten toen wel opletten voor de tegenaanval. Gelukkig konden we de druk van ons doel houden en we zijn verdiend op 1-1 gekomen. In het slot kregen we zelfs nog twee kansen op de overwinning, maar al bij al vind ik een gelijkspel een billijk resultaat", vond Dermitzakis.

Goede ontvangst

De Griekse oefenmeester eindigde zijn perspraatje met een lofbetuiging aan het adres van Brugse bestuur en de supporters. "PAOK is hier heel goed ontvangen en dat zullen we niet vergeten. Ik wens mijn collega (Adrie Koster, red.) nog veel succes in Europa."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties