Belgen kennen slechte dag in Premier League

Bram Coenen
| 4 reacties

De Belgische spelers in de Premier League hebben met hun respectievelijke club geen succesvolle dag beleefd. Van Damme en Fellaini gingen ten onder, Dembele wist met Fulham toch nog een puntje weg te kapen.

Everton, de ploeg van Marouane Fellaini, was de competitie bijzonder matig gestart met slechts twee punten uit de eerste vier wedstrijden. Tegen nieuwkomer Newcastle hoopten de Toffees dan ook hun eerste zege van het seizoen te kunnen boeken. Net voor rust bracht Hatem Ben Arfa de bezoekers echter op voorsprong. In de tweede helft drukte Everton Newcastle wel weg, maar pas in het slot leidde dat tot echt grote kansen. Onder meer Fellaini, de hele wedstrijd op het terrein, miste echter een grote kans zodat de bezoekers met de 3 punten gingen lopen. Everton blijft door deze nieuwe nederlaag voorlaatste met slechts 2 op 15, Newcastle rukt op naar de vijfde plaats.

Jelle Van Damme begon bij Wolverhampton Wanderers op de bank in de uitwedstrijd bij Tottenham Hotspur. De Rode Duivel zag zijn ploeg net voor rust op voorsprong komen via Steven Fletcher. De Wolves, waar Van Damme in de 54e minuut in het veld kwam, hielden stand tot een kwartier voor tijd, toen Rafael Van der Vaart de Spurs op gelijke hoogte bracht. In extremis hield Tottenham de zege zelfs nog thuis dankzij late goals van Roman Pavlyuchenko en Alan Hutton. Tottenham komt door deze zege voorlopig gedeeld vierde in het klassement, Wolverhampton blijft 15e.

Ook Moussa Dembele kende een moeilijke namiddag met Fulham op bezoek bij Blackburn Rovers. In de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij Christopher Samba. Fulham was de onderliggende partij, maar kwam in de tweede helft toch opnieuw op gelijke hoogte via de Amerikaan Clint Dempsey. Voor Fulham, met Dembele 90 minuten op het veld, alweer het vierde gelijkspel in vijf wedstrijden. De Londense club staat samen met Newcastle op een gedeelde vijfde plaats met zeven punten.

In de andere wedstrijden deze namiddag speelden Aston Villa en Bolton Wanderers 1-1 gelijk, ook Stoke City en West Ham Utd hielden het op deze score. West Brom daarentegen kon wel winnen, het haalde het met 3-1 van Birmingham. Later vanavond komt Thomas Vermaelen met Arsenal nog in actie op bezoek bij Sunderland.