Nieuwe trainer Vrasene en winst tegen Rapide Lebbeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Nieuwe trainer Vrasene en winst tegen Rapide Lebbeke
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Of de trainerswissel een collectieve ommezwaai heeft bewerkstelligd moeten we nog afwachten. De jongens van Bert Cluytens streden alleszins als een team en dat bracht op, al waren de doelpunten vermijdbaar.

Rapide Lebbeke opende de match aan een hoog tempo en Johan De Grave moest al direct een voorzet van Maarten Cooreman onschadelijk maken. Bij een vrije trap van Bram De Roover ging de thuisportier goed plat. Ook een plaatsbal van Dominique Lefèvre gaf De Grave geen problemen. Vrasene nam de rol over en Koen Mathijs moest zich reppen bij een kopbal van Olivier Schelfhaut. Toen de vrijgespeelde James De Ly alleen voor doel verscheen had de bezoekende goalie een beenveeg in huis. Aan de overzijde kopte De Roover een voorzet op De Grave. Thomas Van Osselaer viseerde de wolken uit een scherpe hoek, terwijl Glenn Maes een scherpe voorzet moest opruimen. Bij een verre uittrap kopte Pieter Van den Abbeele te zacht achteruit en James De Ly kopte over de armen van Mathijs binnen. Rapide reageerde onmiddellijk met een snelle aanval via Lendert Putteman die Pieter Van den Abbeele bereikte en de bordjes hingen gelijk.

Al snel na de koffie had De Grave een uitstekende parade nodig bij een voorzetschot van Putteman. De Roover stuurde Putteman diep en die bereikte Diederik Van Driessche die de bezoekers op voorsprong knalde. Vrasene was niet aangeslagen en ging voor de gelijkmaker. Die kwam er ook toen Bruno Maes in het centrum een hoekschop binnen kopte. Rapide nam over via de doorgebroken Cooreman maar De Grave gaf geen krimp. Enkele minuten later kenden de bezoekers pech toen Van den Abbeele een voorzet van Bruno Maes slecht op het been kreeg en de bal in eigen doel verdween. Met man en macht verdedigde Vrasene de voorsprong en de bezoekers kregen nog slechts één goede kans. De Grave ging goed plat op een schuiver van Putteman. Een gelukkige voorzitter Nys dankte zijn spelers voor de inzet en het behaalde resultaat, al was een gelijkspel misschien wel een juistere weergave geweest.

Volgende zaterdag is Rapide Lebbeke gastheer voor Jong Lede (20u), terwijl Vrasene zondag op bezoek trekt naar leider Voorde (aanvang 17u!).

Vrasene: De Grave, Joris, G. Maes, Schelfhaut, De Breucker (46’ B. Maes), P. Maes, Janssens, Vyaene (90’ Tronckoe), De Ly, De Langhe (88’ De Jonghe), Van Osselaer.

Rapide Lebbeke: Mathijs, K. Scheerlinckx, De Visscher (77’ Mannaerts), Wauters, J. Scheerlinckx, Putteman, D. Van Driessche, Lefèvre, Cooreman, De Roover, Van den Abbeele.

Doelpunten:36’ De Ly 1-0; 40’ Van den Abbeele 1-1; 49’ Van Driessche 1-2; 56’ B. Maes 2-2; 64’ Van den Abbeele 3-2 (o.g.)

Gele kaarten: De Roover; De Visscher; Van Osselaer; P. Maes; Joris; Schelfhaut; Vyaene

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties