Zenit haalt opnieuw verwoestend uit

Anthony Van der Planken

Zenit Sint-Petersburg, tegenstander van Anderlecht in de Europa League, heeft opnieuw stevig uitgehaald. De Russische competitieleider won thuis met 6-1 van Saturn.

Bij de rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Na doelpunten van Kerzhakov, Danny en Lazovic kwam Zenit 3-0 voor. Kirichenko kon wel nog milderen na defensief gestuntel bij de thuisploeg, maar verder dan de 3-1 geraakte Saturn niet.

Na de pauze drukte Zenit het gaspedaal verder in. Topscorer Kerhakov diepte de score uit tot 5-1. Rosina tekende uiteindelijk voor de zesde goal van de avond.

Nicolas Lombaerts stond negentig minuten op het veld bij Zenit. De Russische competitieleider ontvangt komende donderdag AEK Athene in de Europa League. In dezelfde poule speelt Anderlecht in en tegen Hadjuk Split.