Hattrick Santin bezorgt FC Kopenhagen zege

viki meeuwis

Afgelopen weekend stond de twaalfde speeldag op het programma in de Deense SAS Ligaen. Het was vooral uitkijken of de trainerswissel bij Aalborg de club terug op het juiste spoor kon krijgen.

Aalborg trok naar SønderjyskE. Kent Nielsen die na Nieuwjaar bij Brøndby aan de deur werd gezet, werd als vervanger van Magnus Pehrsson bij AaB aangesteld. In voetbal tellen alleen de doelpunten en zo ook in deze match. Hoewel de thuisploeg bij tijden de bal te makkelijk weggaf, was het Mads Jessen die op het half uur kon scoren. Louay Chanko kwam met een schot op de paal nog dicht bij de gelijkmaker. AaB verliest dus opnieuw en blijft rode lantaarn met negen punten.

AC Horsens behaalde een 1-1 gelijkspel tegen Esbjerg. Beide doelpunten vielen na de rust. Eerst wist de jonge Lasse Kryger Horsens op voorsprong te brengen met nog een twintigtal minuten te gaan. In de slotfase kon Søren Rieks tegenprikken.

FC Kopenhagen won met zware 5-0 cijfers van Odense BK. Al in de derde minuut zette Cesar Santin FCK op voorsprong. Martin Vingaard wist die voorsprong te vergroten rond de twintigste minuut. Santin kon iets na het half uur zijn tweede van de avond binnenwerken. Ook na de rust was de Braziliaan trefzeker met een derde doelpunt. Dame N’Doye zette in de slotfase de eindstand vast op 5-0.

FC Nordsjælland speelde gelijk tegen Brøndby. De bezoekers begonnen goed en op het half uur kon Brent McGrath profiteren van een fout in de verdediging bij FCN en zette zo Brøndby op voorsprong. Vier minuten na de pauze kon Michael Parkhurst de bal over het veld meenemen waar hij Søren Christensen vond, die de 1-1 op het bord zette. Brøndby haalt na vier matchen eindelijk nog eens een punt.

Lyngby bleef eveneens op een 1-1 gelijkspel steken tegen Silkeborg. Beide doelpunten vielen na de pauze. In de 65e minuut kon Jesper Bech de bal in de verste hoek schieten. In de slotfase kon Ayoub Sørensen tegenprikken. Lyngby moest dus met een puntje tevreden zijn maar veel erger was de blessure die Emil Larsen opliep tijdens een duel met Dennis Flinta. Door de blessure aan de knie zal Larsen een half jaar uit roulatie zijn.

Randers speelde vanavond 1-1 gelijk tegen FC Midtjylland. Een fout van Juelsgård leverde Randers een strafschop op die door Yura Movsisyan in doel werd gewerkt. Acht minuten na de rust wist Mikkel Thygesen de bal in doel te werken, absoluut niet gehinderd door de verdediging van Randers.