Vålerenga scoort vlot

viki meeuwis

In Noorwegen loopt de competitie ten einde. Nog slechts drie speeldagen te gaan maar de landstitel gaat met zekerheid naar Rosenborg. Vorige week versloegen ze Vålerenga en die winst betekende zekerheid van de titel.

Vålerenga zal zich dit jaar tevreden moeten stellen met de tweede plaats, het zilver zoals ze dat in Noorwegen noemen.

Vålerenga nam het in het Ullevaal Stadion op tegen Strømsgodset. Het werd een makkelijke overwinning voor VIF dat met 4-1 won. Iets voor het half uur kon Luton Shelton, na een pass van Harmeet Singh, de bal in de kruising schieten, onhoudbaar voor keeper Larsen. Een kwartier later kon Fellah de bal naar Bengt Sæternes spelen die de bal met een lob in doel schoot. Kort na de rust maakte Shelton er 3-0 van. VIF kreeg een penalty toegekend na een fout van Aas op Shelton. Singh nam de strafschop en miste niet. Øyvind Storflor mocht voor Godset de eerredder binnenwerken.

Lillestrøm haalde het met 3-2 van Brann. Nog voor de rust stond het al 3-0. De eesrste goal kwam er op het half uur door een afstandsschot van Espen Søgård. Krocsmar probeerde de bal voor doel weg te halen maar stuurde die richting eigen doel, keeper Opdal kon er net niet meer bij waardoor LSK op voorsprong kwam. Iets later volgde de 2-0 door Anthony Ujah. De 3-0 volgde niet veel later. Eriksen stuurde de bal richting doel en de verdediging van Brann wist de bal niet goed weg te werken. Frode Kippe lag op de loer en stuurde de bal prompt het doel in. Na de rust herpakte Brann zich en Petter Vaagan Moen en Erik Huseklepp wisten nog te scoren maar de eindstand bleef uiteindelijk 3-2 in het voordeel van Lillestrøm.

De partij tussen Kongsvinger en Start eindigde in een 3-3 gelijkspel. In de elfde minuut wist Christian Kleven Start op voorsprong te brengen. Iets later wist Adam Güven de bal tot bij Kim Kristian Holmen te spelen die de bal met een lob over keeper Høie in doel werkte. Kongsvinger kwam via Gerson even later weer voorop. Na de rust bleven beide ploegen volop voor winst gaan. Ole Martin Årst kon Start terug op gelijke hoogte brengen maar iets later wist Mame Niang de weg naar het doel te vinden waardoor de thuisploeg weer uitliep. Uiteindelijk was het Mads Stokkelien die het gelijkspel vastlegde in de 77e minuut.

Haugesund won met 2-1 van Stabæk. De bezoekers kwam het eerst tot scoren. Palmason kon in de rebound na een hoekschop scoren. Het antwoord van Haugesund volgde niet veel later via een goal van Andreassen. Thomas Sørum schoot de thuisploeg op het half uur op voorsprong. Het werd meteen ook de eindstand.

Odd Grenland nam het thuis op tegen Viking en won die match met 2-1. Al in de zevende minuut zette Bentley Odd Grenland op voorsprong. Pas na de rust kon Sigurdsson gelijk maken. Het zou uiteindelijk Bentley zijn die op aangeven van Myklebust de eindstand op 2-1 besliste.

Aalesund bleef steken op een 2-2 gelijkspel tegen Sandefjord. Aalesund begon het best aan de match en dat leverde in de twaalfde minuut een doelpunt op via Johan Arneng. Na de rust wist Lamøy tegen te prikken via een schot in de kruising. Arnefjord stuurde iets later de bal vanop de zestien meter richting doel en kon zo de thuisploeg op voorsprong brengen. In de slotfase kon Gabrielsen de bal via een vrije trap in doel werken en zo werd het alsnog 2-2.

Hønefoss BK verloor zoals verwacht van Rosenborg, doelpuntenmaker van dienst was Rade Prica met twee goals net voor de rust.

Het duel tussen Tromsø en Molde eindigde op een 0-1 overwinning dankzij een doelpunt van Magne Hoseth vlak voor de pauze.