Metsu: "Qatar kan de druk aan"

Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Metsu: "Qatar kan de druk aan"
Foto: © SC

Bruno Metsu, de Franse bondscoach van Qatar, kijkt vol vertrouwen uit naar de openingsmatch van de Asian Cup morgen. Die gaat tussen zijn team en het stugge Oezbekistan.

Bruno Metsu is een succesvolle coach in Azië. Hij leidde Al Ain uit de Emiraten naar winst in de Aziatische Champions League in 2007. In dat zelfde jaar pakte hij met de Verenigde Arabische Emiraten ook de Gulf Cup of Nations.

"Als gastland is de druk altijd extra groot, maar we gaan onze uiterste best doen om goed voor de dag te komen. De wereld kijkt naar ons, ook al omdat Qatar het WK in 2022 mag organiseren", aldus Metsu.

"We mogen niet klagen over onze voorbereiding met overwinningen tegen Estland, Egypte en Iran. Jammer genoeg verloren we vorige vrijdag wel met 0-1 van Noord-Korea. We kunnen de druk van de openingswedstrijd aan."

"Oezbekistan wordt een lastige klant. Zij bereikten bij de twee laatste edities van de Asian Cup telkens de kwartfinales. Ooit zullen zij op een WK staan. Als we onze kwaliteiten kunnen tonen, dan maken we een goede kans om te winnen morgenavond."

"De laatste maand zijn we intensief aan het trainen en iedereen heeft alles gegeven. Morgen wordt een grote dag. Maar in voetbal is alles mogelijk, alle zestien landen willen een goed figuur slaan."

Bij Oezbekistan vinden we Maksim Shatskikh terug in de aanval. Deze spits speelde in de glorieperiode van Shevchenko en Rebrov in de aanval bij Dinamo Kiev en is de absolute sterspeler in zijn land. Momenteel is hij aan de slag bij Arsenal Kiev in Oekraïne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties