Jordanië schakelt Syrië en Malki uit

Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Jordanië schakelt Syrië en Malki uit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jordanië heeft zich samen met Japan geplaatst voor de kwartfinales van de Asian Cup. Jordanië won de allesbeslissende clash tegen Syrië met 2-1.

Syrië kwam nochtans al vroeg op voorsprong nadat Malki kon aanleggen en Al Zino in de rebound binnenschoot. Met deze score was Syrië virtueel geplaatst en het team van Malki maakte een goede indruk tot bij een tegenstoot een miscommunicatie tussen doelman en verdediger in een eigen doelpunt van Diab leidde, die de bal over zijn goalie in doel verwerkte.

Syrië moest opnieuw komen want met een gelijkspel was Jordanië geplaatst. In de tweede periode nam Syrië nog meer risicio's maar dat leidde uiteindelijk tot een tegenstoot waaruit Al Saify zelfs nog de 2-1 voor Jordanië wist aan te tekenen na een nieuwe blunder in de Syrische defensie.

Japan won tegen een uitgeblust Saoedi-Arabië met maar liefst 5-0. Keisuke Honda bleef dan nog de hele wedstrijd op de bank. Na amper 20 minuten stond het al 3-0. Okazaki scoorde drie keer, twee keer voor en één keer na de pauze. Japan wint de groep met zeven punten voor Jordanië met zes, Syrië met drie en Saoedi-Arabië met nul punten.

Hiermee zijn ook de eerste twee kwartfinales op de Asian Cup bekend: die zijn Oezbekistan-Jordanië en gastland Qatar neemt het op tegen favoriet Japan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties