Scheiden de wegen van Baseggio en Tubeke weldra?

Maarten Van Bever
| 15 reacties
Scheiden de wegen van Baseggio en Tubeke weldra?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen zomer werd hij nog door de grote poort binnengehaald, maar intussen lijkt er een serieuze kink in de kabel tussen Walter Baseggio en zijn werkgever AFC Tubeke. De oud-Anderlecht middenvelder traint al enkele weken niet meer mee.

Met de aanwerving van Baseggio had Tubeke een grote slag geslagen op de transfermarkt. Baseggio kreeg in Tubeke de kans om in zijn eigen streek zijn carrière een nieuwe boost te geven. Maar sinds de komst van Danny Ost als trainer, viel de oud-Anderlecht-speler alsmaar vaker uit de selectie.

Er circuleren twee verschillende theses waarom Baseggio niet meer meetraint sinds 27 december 2010. Volgens de eerste zou de oud-Rode Duivel niet meer betaald zijn sinds november en weigert hij daarom nog te trainen. Baseggio zou er bij het bestuur op aangedrongen hebben om zijn contract, dat nog 2,5 seizoen loopt, in onderling overleg te laten ontbinden.

Volgens de tweede hypothese is het bestuur van Tubeke van mening dat Baseggio de club te weinig bijbrengt en probeert het daarom via een clausule vanonder het contract uit te komen. Volgens die clausule heeft de club het recht om het contract te ontbinden in het geval Baseggio terug te kampen krijgt met gezondheidsproblemen. Baseggio zou tijdens een training in november onwel geworden zijn.

Mogelijk is Baseggio binnenkort dus weer een vrij speler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties