Thiebaut: "Ja, we denken aan een bekerfinale"

Steurbaut Kersten
| 19 reacties
Thiebaut: "Ja, we denken aan een bekerfinale"
Foto: © SC

Het moet een klap geweest zijn, die nederlaag op Cercle Brugge. Toch laten ze bij Lierse het hoofd niet hangen en willen ze iets moois presteren in de beker. “We staan maar op enkele matchen van Europa”, lacht Gunter Thiebaut.

Lierse bengelt onderaan het klassement, maar dat wil niet zeggen dat de bekercompetitie stiefmoederlijk behandeld wordt op het Lisp. “Het behoud blijft het belangrijkste”, onderstreept Thiebaut in een gesprek met Voetbalkrant.com.  “Maar we willen ook van die beker nog iets maken.”

“Een bekercompetitie heeft toch nog steeds een zeker prestige. Met een plaats in de finale kunnen we van een rot seizoen meteen een fantastisch jaar maken. De spelers zijn daar zeker mee bezig. Zelf stond ik met Zulte Waregem al eens in de finale, maar ik mocht niet meespelen. Die gedachte wil ik nu uitwissen.”

“En als we het in de beker goed doen, dan volgt de rest wel in de competitie. We moeten ons optrekken aan de eerste helft op Cercle. Die was goed. Het is niet omdat we uiteindelijk de wedstrijd verloren, dat we de kopjes moeten laten hangen.”

Trond Sollied probeerde met een oneliner de spelers alvast een duwtje in de goede richting te geven: ‘Smile at the world, and the world will smile back at you.’ “En gelijk heeft hij”, vindt Thiebaut. “Het heeft geen zin om te lang bij die nederlaag te blijven stilstaan. Het zal niet makkelijk zijn om alle nieuwe spelers te integreren, maar we hebben geen andere keuze.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties