Coosemans: "Gent drong zonder succes aan"

Coosemans: "Gent drong zonder succes aan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Colin Coosemans is dit seizoen begonnen als derde doelman bij Club Brugge. Hij heeft zich echter opgewerkt tot de status van eerste keeper, waarbij hij ook Stijn Stijnen achter zich laat.

"Ik speelde bij VSV Gent, een kleine club in derde provinciale", doet Coosemans zijn verhaal in La Capitale. "De scouts van Gent kwamen nooit kijken. Toen ik echter in een indoortoernooi tegen Club Brugge moest spelen, heeft de coach van de West-Vlamingen me uitgenodigd om de volgende terug te komen. Ik mocht drie keer meetrainen en kon Hans Galjé, de keeperstrainer, overtuigen. Ik gaf mijn woord aan Club en diezelfde week belde Gent me tien keer om me toch binnen te halen. Zonder succes, want in de familie Coosemans is een gegeven woord goud waard. Ik zit nu al elf jaar bij Club en beklaagde het me nog geen dag."

"Ik zit boordevol vertrouwen, want de club blijft me ook vertrouwen geven. Toen ik de eerste keer het veld op moest, kwam Danny Verlinden me zeggen te spelen zoals op training. Geert De Vlieger verzekerde me dat alles goed zou gaan en Stijn Stijnen kwam me geluk wensen. Die aanmoedigingen zijn ook eerlijk. Om te slagen moet je werken, dat hebben mijn ouders me bijgebracht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties