Biglia: "Ik alleen kan Anderlecht niet doen draaien"

Biglia: "Ik alleen kan Anderlecht niet doen draaien"
Foto: © SC

Als er één man is die Anderlecht op sleeptouw zou kunnen en moeten nemen, is het wel Lucas Biglia. Bij de Argentijnse ploeg was hij nog kapitein tegen Costa Rica dus kwam hij met een valies vol vertrouwen terug uit Zuid-Amerika.

Toch waarschuwt hij voor te veel druk op zijn schouders. "Ik alleen kan Anderlecht niet doen draaien", aldus Biglia. "We hebben een kern van 22 spelers en iedereen moet zijn verantwoordelijkheid opnemen. De club heeft de keus gemaakt om het vertrouwen te geven aan de jeugd en dat is terecht, maar die jongens staan er ook niet direct, want ze missen ervaring."

"Toen ik hier aankwam, was ik amper 20 jaar, maar ik kwam in een ploeg terecht met heel veel ervaring. Nu is het omgedraaid: nu moet ik mijn ervaring doorgeven aan de jeugd."

Biglia moest vorige zondag zijn frustratie verbijten in de tribune, want tegen Standard zat hij een schorsingsdag uit. "Nee, ik heb het al gezegd: ik alleen had niet het verschil kunnen maken", reageert hij als hem gevraagd wordt dat Anderlecht niet vooral Biglia miste. "Het was een kwestie van mentaliteit. Reeds bij de opwarming was al te zien dat de concentratie niet optimaal was."

"We missen geen leider"
En dan de steeds weerkerende vraag: mist Anderlecht nu Boussoufa? "Bous was een grote speler en sportief missen we hem zeker. Maar iedereen zegt dat hij de leider was. We zijn geen leider verloren, want wij hadden dat niet nodig. Er zijn meerdere spelers die zich opwerpen als leider. Daarbij, het is heel moeilijk om je ploeg op sleeptouw te nemen als alles vierkant draait."

Tegen Club Brugge zal het allemaal beter moeten. "Zondag moeten we met meer mentaliteit starten. Iedereen zal een tandje bij moeten steken. De match tegen Standard moeten we vergeten en met een verse lei beginnen."

Kapitein bij Argentinië
Bij de Argentijnse ploeg heeft bondscoach Batista blijkbaar alle vertrouwen in Il Principito. "Ik had nooit gedacht dat hij mij de aanvoerdersband zou geven. Er stonden toch wel heel wat andere spelers uit grotere competities op het veld. Bij de rust haalde hij Mascherano, Banega en Milito naar de kant. Toen de assistent vroeg wie dan de band zou dragen, wees hij direct naar mij."

"Die band was echter niet het belangrijkste. Ik heb ondervonden dat ik het niveau van de nationale ploeg aankan en dat was belangrijker. De trainer was ook heel tevreden van mij, op en naast het terrein. Hij heeft me echter geen uitleg gegeven over het waarom."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties