Interview Thiebaut: "Ik wil een manager zijn die zijn spelers begeleidt"

Thiebaut: "Ik wil een manager zijn die zijn spelers begeleidt"
Foto: © SC

Gunter Thiebaut moet op zoek naar een nieuwe club. Vrijdag kon u al lezen dat de aanvaller van Lierse zich weinig zorgen maakt. En terecht! Hij wil nog een aantal jaar voetballen, maar de grote lijnen voor zijn toekomst zijn al uitgestippeld.

Gunter Thiebaut is één van die spelers die niet kan stilzitten. Niet dat hij onmiddellijk al denkt aan het einde van zijn actieve carrière, maar zijn plannen voor de toekomst liggen al klaar. "Ik heb al mijn UEFA-A trainersdiploma en mijn universitair diploma 'Master in Management' ligt ook in de kast, met onderscheiding", knipoogt Thiebaut. "En daar wil ik verder in gaan. Mijn beste vriend heeft een groot managementbureau (PN 99 Sportsmanagement) en hij heeft me al gevraagd om hier in België reeds een paar jeugdige talenten te begeleiden."

"Ik heb altijd aan mijn toekomst gedacht en dit is iets dat mij echt nauw aan het hart ligt. Ik zie in het voetbal te veel managers die hun geld pakken en wegwezen. Ik ben nu al zes jaar bij mijn Duitse manager en die geeft mij een goed gevoel. Dat wil ik ook meegeven aan de spelers die ik onder mijn hoede zou krijgen."

Begeleiding
"Het gaat hier vooral over begeleiding", vervolgt Thiebaut. "Daar wordt veel te weinig aandacht aan besteed. Als ik iets doe, wil ik het goed doen, zoals mijn manager. Iemand die gelooft in mij en waar er 100% wederzijds vertrouwen is en veel meer doet dan gewoon 'zijn geld pakken'. Als ik sommige dingen eerder had geweten zoals voeding en bepaalde stabiliteitsoefeningen was mijn carrière misschien anders gelopen."

"Als er iemand ooit tegen mij gezegd had: 'Gunter, als je aan je eerste meters werkt, kan je echt wel hogerop geraken' dan had ik misschien wel veel meer uit mijn carrière kunnen halen. Nu is dat te laat en dat wil ik meegeven aan jonge spelers: begeleiding. Ik zal misschien wel een paar keur op mijn neus gaan vermits ik op basis van wederzijds vertrouwen wil werken, maar dat heb ik er voor over."

Thiebaut heeft bij Lierse een voorbeeld van een speler die zulke begeleiding hard nodig heeft. "Ja, Joeri Dequevy. Pas op, hij is een goede vriend, een schitterende gast, en we rijden elke dag tesamen naar de training. Maar hij heeft iemand met een harde hand nodig en iemand die met hem praat. Hij zegt me dat zelf ook. Het is iemand die leeft van zijn acties, maar dus ook veel vertrouwen nodig heeft. Als je ziet dat zijn rendement te laag is, zet er dan iemand op die hem persoonlijk begeleidt, je hebt er tenslotte toch veel in geinvesteerd."

Investeren
"Hetzelfde geldt voor Romelu Lukaku. Jongens, die wordt afgemaakt omdat hij op zijn 17de er 'slechts' 13 binnentrapt. Die is 17 hé! Maar dan doet Anderlecht het wel goed met Peter Smeets die hem persoonlijk begeleidt. En dat is waar ik over spreek: begeleiding op, maar ook naast het veld. Iemand moet op dat moment ingrijpen en met die jongen praten. Je hebt iemand nodig en zo wil ik in de toekomst met 'mijn spelers' omgaan."

Thiebaut neemt daarbij zijn eigen carrière als voorbeeld. "Ik heb moeten investeren in mijn carrière. Weet je dat ik toen ik mijn eerste profcontract tekende bij Eendracht Aalst ik 1125 euro verdiende? Bruto! Maar ik was zo blij dat ik in eerste kon spelen dat het me niet kon schelen. Ik heb er altijd voor moeten werken. Zo blijf ik na een training meestal nog een halfuurtje achter om op afwerken op doel te trainen."

"Ik ben blij dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. Ik ben nu 14 jaar prof, veel langer dan ik ooit had kunnen dromen. En vandaag de dag ben ik nog even blij als toen ik net begon."

Wil u het eerste deel nog eens lezen, klik dan hier...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties