Preud'homme: "Ze wisten dat ik een explosief type was"

Fabian Morren
| 19 reacties
Preud'homme: "Ze wisten dat ik een explosief type was"
Foto: © SC

Michel Preud'homme kan met Twente zowel de titel als de beker nog veroveren. "Het zou verschrikkelijk zijn na zo'n seizoen naast de prijzen te vallen. Ik zou enorm teleurgesteld zijn", zegt de coach in Het Nieuwsblad.

Enkel de stampvoetende trainer langs de zijlijn valt niet echt in de smaak in Nederland. "Ze wisten dat ik explosief ben en vroegen me bij mijn komst om rustig te blijven. Ook mijn voorganger Steve McClaren was een uitbundig type. Ik heb vaak te horen gekregen dat geen enkele grote club mij zou contacteren vanwege mijn gedrag", aldus Preud'homme.

"Als ik in het verleden zo boos was, dan had dat ook een doel. Dan paste het bij de strategie of de cultuur van de club. FC Twente heeft een heel andere cultuur. Ik ben overigens maar één keer echt uit mijn rol gevallen. Dat was tegen AZ. Met reden, vind ik nog steeds. Er wordt overigens veel meer stampei over gemaakt in de media dan in de club."

Heel het leven van Preud'homme staat in het teken van Twente. "Mijn leven is: opstaan, naar de club gaan, naar huis gaan, dvd's van wedstrijden of spelers bekijken, en slapen. Ik vind dat normaal. Ik stel er me geen vragen bij", zegt de coach.

"Bij FC Twente wordt er soms gezegd: Michel, ga nu naar huis, neem een dagje vrij. Ik kan dat niet. Ik moet analyseren, er voortdurend mee bezig zijn. Het is een zoektocht om de best mogelijke oplossing te vinden. Ik word rijkelijk betaald door deze club en moet proberen zoveel mogelijk terug te geven.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties