Ogunjimi houdt Racing Genk na spektakel aan de leiding

Steurbaut Kersten
| 64 reacties
Ogunjimi houdt Racing Genk na spektakel aan de leiding
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk gaat als leider de slotspeeldag van de play-offs in. Na een spannende en aantrekkelijke wedstrijd in het Otttenstadion pakte het gevleid de drie punten mee richting Limburg. AA Gent blijft in POI zonder zege.

“We moeten de nederlaag in Brugge niet analyseren. Het is gebeurd en we moete terug verder”, blikte Kevin De Bruyne donderdag terug op de 3-0-pandoering op het veld van Club Brugge. De Limburgers kregen in het Jan Breydelstadion echter een serieuze goeiendag om de oren. De troepen van Frank Vercauteren raakten in het eerste halfuur in het Ottenstadion immers geen bal goed.

Uitstekende Courtois
AA Gent controleerde en domineerde, maar vergat het opnieuw af te maken. Ilombé Mboyo, Ibrahim Conté en Alpha Ba, allemaal stuitten ze op een opnieuw uitstekend acterende Thibaut Courtois, nog altijd maar achttien, maar o zo aanwezig in zijn doelgebied.

Racing Genk stak dan een eerste keer de neus aan het venster via Anthony Vanden Borre. Het was echter Jelle Vossen die de score had móéten openen. Voor een gapende doelmond stak de topschutter het leer naast. De Genkse monden vielen open van verbazing.

Toch gingen de bezoekers rusten met een gevleide voorsprong. Na een korte hoekschop krulde Kevin De Bruyne de bal heerlijk voorbij een grabbelende Bojan Jorgacevic. Paal binnen, een pareltje. De Bruyne en het Ottenstadion, het is een geslaagd huwelijk. In augustus maakte de Gentenaar hier al eens het Doelpunt van de Week.

Wils heropent de debatten
De late treffer gaf de Limburgers een shot aan vertrouwen. Met een gekruist schot leek Daniel Töszer de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen, maar Stef Wils heropende vanop de stip al snel de debatten: 1-2 en terug hoop in de Gentse rangen.

De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en met Shlomi Arbitman kreeg die Gentse wederopstanding ook een gezicht. De Israëliër liet met een kopbal van dichtbij Courtois kansloos. De Genkse goalie hield Mboyo zelfs van de 3-2.

Na een spannende slotfase stapte Racing Genk alsnog met de drie punten op de bus richting Limburg. De ingevallen Ndabashinze Dugary zag zijn poging nog nipt naast gaan, maar Marbin Ogunjimi kon niet meer missen. De Rode Duivel tikte een voorzet van De Bruyne in het lege doel.

Alle ogen op de Cristal Arena
Omdat ook Standard de drie punten pakte, mocht Racing Genk nog geen champagne ontkurken. Zo zijn alle ogen op de slotspeeldag van de play-offs gericht alle ogen op de Cristal Arena gericht voor de clash tussen Genk en Standard. Een puntje volstaat voor de jongens van Vercauteren om Genk de titel te bezorgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties