Praet: "Verkoos Anderlecht boven Arsenal"

Jelle Vereecke
| 111 reacties
Praet: "Verkoos Anderlecht boven Arsenal"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Dennis Praet is de revelatie van de voorbereiding bij RSC Anderlecht. Praet is een 17-jarige middenvelder die een jaar geleden door Anderlecht werd weggehaald bij Racing Genk.

"Ik kon toen ook naar Arsenal", aldus Dennis Praet. "Ik trainde mee in Londen. Dat was indrukwekkend, maar ik wou eerst mijn school afmaken. Zoals Lukaku heeft gedaan. Ik hoor dat er nog altijd topploegen geïnteresseerd zijn, maar zelf weet ik daar weinig van. Mijn vader houdt zich met die zaken bezig. Ik concentreer me op Anderlecht en op mijn school."

Praet behoort nog tot de beloftekern van Anderlecht, maar mocht in de voorbereiding meedoen met de A-kern. "Dat is fantastisch", zegt hij. "In het begin was ik wat onder de indruk. Alles gaat hier toch wat sneller, maar ik voel dat ik al vooruitgang heb geboekt. Dit seizoen wil ik veel met de A-kern trainen en misschien al eens op de bank zitten."

De kleine Praet heeft twee grote voorbeelden: Xavi en Iniesta. "Zij houden het voetbal simpel en zijn de motor van het succes van Barcelona. Bovendien bewijzen ze dat ook kleine spelers echt kunnen doorbreken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties