WBA: Sterk middenveld een troef

Kevin Pieters
| 2 reacties
WBA: Sterk middenveld een troef

Op 13 augustus start de Engelse Premier League. Voetbalkrant werpt de volgende dagen een blik op de teams in de Engelse hoogste divisie. Transfernieuws, verwachtingen en algemene weetjes zullen de revue passeren. Vandaag nemen we WBA onder de loep.

Korte voorstelling

West Bromwich Albion, of kortweg WBA, is opgericht in 1878 en speelt zijn thuiswedstrijden in het Hawthorns stadion, met een capaciteit van 28.000 toeschouwers.  WBA start nu aan haar zesde opeenvolgende seizoen in de Premier League en heeft Roy Hodgson als trainer in loondienst.  De 63-jarige Engelsman werd vorig seizoen nog ontslagen bij Liverpool na de teleurstellende resultaten in de heenronde.  Hodgson volgde in februari Roberto Di Matteo op bij WBA en wist meteen het tij te keren bij The Baggies.  Meer nog, hij eindigde met WBA op een 11de plek, meteen de beste positie in bijna 30 jaar.

Spelers

Middenvelder Youssuf Mulumbu werd vorig seizoen uitgeroepen tot Speler van het Jaar.  De 24-jarige Congolees speelde zijn beste seizoen bij WBA sinds zijn overgang van het Franse PSG.  Ondanks zijn verdedigende taken wist Mulumbu 7 doelpunten te maken.  Ook Chris Brunt is het vermelden waard.  De 27-jarige linksvoetige was dit jaar een vaste waarde in het team van Hodgson en wist 4 keer de netten te krullen.  Brunt was één van de belangrijkste aanbrengers van doelpunten:  11 assist. Tel daarbij nog de assists van Jerome Thomas (8 stuks) en WBA-goalgetter Peter Odemwingie kon vorig seizoen 15 doelpunten op zijn palmares bijschrijven. In de verdediging is vice-kapitein Jonas Olsson een belangrijke pion geworden.  

Transfers

Doelman Scott Carson verliet de club voor een Turks avontuur bij Bursaspor, maar met Ben Foster op uitleenbasis van Birmingham is een meer dan waardige opvolger aangetrokken.  Abdoulaye Meïté vertrok naar Dijon en spits Carlos Vela keerde terug naar Arsenal. Gianni Zuiverloon (Mallorca) en Giles Barnes zagen hun contract niet verlengd worden.  Vijf spelers vervoegden WBA terug na een uitleenperiode.  Joe Mattock is daarvan mogelijks de enige die aanspraak kan maken op speelminuten.  Van Fullham werd de 32-jarige Zoltán Gera tranfervrij overgenomen.  

Verwachtingen

Voor een club als WBA kan Hodgson rekenen op een meer dan degelijk middenveld.  Als WBA geen valse start maakt zoals vorig seizoen, behoort een top-10 plek zelfs tot de mogelijkheden.  Het aantrekken van een extra spits zou hiervoor echter geen luxe zijn.  In de voorbereiding wist WBA wisselende resultaten te behalen.  Winst tegen Telford (1-0) en Bristol city (1-0), maar verlies tegen Rochdale (0-3).  Met Olympiacos en Parma in het vooruitzicht zal duidelijker worden hoe WBA er momenteel voor staat.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties