Champions League U19 zonder Belgische ploeg

Yves Dekoning
| 41 reacties
Champions League U19 zonder Belgische ploeg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met The NextGen Series krijgen de jonge spelers van topclubs vanaf dit seizoen ook een soort Champions League te spelen. Zestien ploegen nemen deel, hierbij geen Belgische teams.

De bedoeling van The NextGen Series is om jonge talenten in een Europese competitie op hoog niveau tegen elkaar te laten uitkomen Het kampioenschap wordt omschreven als de "U19 Champions League". Op 17 augustus worden de eerste matchen gespeeld. De zestien teams zijn in vier groepen verdeeld. De beste twee gaan door naar de fase met rechtstreekse uitschakeling. Over zes maanden is er de finale. De competitie is geen organisatie van de UEFA, maar wordt wel officieel erkend door de Europese voetbalbond.

Onder de deelnemers bevinden zich onder andere Barcelona, Inter Milaan, Manchester City en Liverpool. LFC neemt het op tegen Sporting Lissabon, Molde en Wolfsburg. Celtic en Marseille vormen samen met Man City en Barcelona de op papier sterkste groep. In groep drie zitten Ajax, Fenerbahce, Rosenborg en Aston Villa. Inter komt uit tegen PSV, Basel en Tottenham. Voor Belgische ploegen was er geen plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties