Dender: 'Beter doen dan vorig jaar'

Dirk Pieters
| 4 reacties
Dender: 'Beter doen dan vorig jaar'
Foto: © SC

Ook in de tweede klasse start de nieuwe competitie binnenkort. Voetbalkrant.com sprak steeds met een speler over het nieuwe seizoen. Vandaag laten we Gunter Thiebaut aan het woord voor Dender EH. De voorstellingen gebeuren in willekeurige volgorde.

Was je tevreden over je vorige seizoen en werd de doelstelling behaald? 

 "Vorig seizoen was een heel moeilijk seizoen, voor mij én de ploeg (Lierse SK). Ik werd uitgespeeld als controlerende middenvelder waar ik zelfs nog goede commentaren op heb gekregen. Maar tevreden kan ik niet zijn, zeker omdat ik niet één keer de kans heb gekregen op mijn beste positie, in de spits. Ik hoop dat dit bij Dender nu wel het geval is. " 

Hoe is de voorbereiding verlopen tot nu toe ? 

"Onze voorbereiding verloopt wel goed, alleen heb ik persoonlijk de pech gehad in de tweede week ziek te zijn geworden met een 'witte angine' en dus een week heb gemist. Maar met de ploeg gaat het in stijgende lijn, de automatismen beginnen te komen en fysisch zijn we ook aan het groeien. De resultaten waren niet altijd goed, maar die gaven soms een verkeerd beeld van hoe we speelden dus daar mogen we niet te veel naar kijken." 

Spijt dat je niet meer op het hoogste niveau kan spelen en je nu in de tweede klasse zit?

"Natuurlijk is het een ontgoocheling als je niet meer op het hoogste niveau speelt, maar ik heb er zelf voor gekozen. Ik had nog 1 jaar contract bij Lierse, maar ik zag het niet meer zitten om nog een jaar te worden uitgespeeld op het middenveld. Ik wou terug plezier hebben in voetbal, en vorig seizoen kwam ik teveel toe op training met de vraag 'waarom?'. Dan is het tijd om conclusies te trekken, want als je geen plezier meer hebt, is het beter om een oplossing te zoeken. En nu speel ik terug dicht bij huis en ondertussen kan ik mijn eigen managementbureau 'PN99 Sports Management' (oa het begeleiden van jonge toptalenten in de voetbal) dat ik samen doe met Ole Tobiasen (ex-Ajax, AZ, Heerenveen en Deense nationale ploeg), verder uitbreiden." 

Wat is misschien wel de beste transfer van de club/ welke uitgaande speler gaan jullie het hardste missen? 

"Ik denk dat Dender verscheidene goede transfers heeft gedaan, en dan bedoel ik dat ze jonge talentvolle spelers gaan halen zijn in lagere reeksen zodat die verder kunnen ontplooien op een hoger niveau. Dat is de manier voor Dender om weer een stap vooruit te kunnen doen, ipv spelers van ergens ver weg te gaan halen die veel meer kosten. Want in de lagere reeksen loopt zeker genoeg talent rond, je moet ze alleen een kans durven geven. Grootste verlies kan ik moeilijk zeggen omdat ik de ploeg van vorig jaar niet echt heb kunnen volgen, maar volgens de commentaren is het vertrek van Roy Meeus wel enorm spijtig." 

Wat zijn de verwachtingen van dit seizoen? 

"De doelstelling is dat deze jonge groep moet groeien door goed en verzorgd voetbal te spelen, dat de club financieel gezond blijft en eventueel een stap vooruit ook kan maken. Als dit allemaal wat lukt, moeten we proberen de eindronde te halen. Maar het belangrijkste blijft volgens mij dat de club kan groeien in het algemeen na een paar moeilijke jaren." 

Wie is volgens jou de titelkandidaat en welke ploeg zal het moeilijk krijgen om zich te redden? 

"Ik denk dat Antwerp wel eens titelkandidaat zou kunnen zijn als ze nog 1 à 2 versterkingen kunnen binnenhalen en een goede start kunnen maken. Als ze dan hun supporterslegioen achter hun krijgen, zal het moeilijk worden hen tegen te houden. Charleroi wil alleszins ook meedoen voor de titel, maar ik ken de ploeg niet goed genoeg om er echt een oordeel over te geven. Eventueel Waasland-Beveren ook, maar zij zullen moeten bevestigen wat ze vorig jaar hebben laten zien en dat is nog steeds het moeilijkste in voetbal. Over degradatie spreek ik me niet uit, tweede klasse is zowiezo een rare reeks soms." 

Wie zal de topschutter worden voor het nieuwe seizoen? 

"Geen idee. Ik ken de ploegen/spelers nog niet goed genoeg om daar iemand uit te kiezen." 

 Welke ploeg zal de revelatie worden van het nieuwe seizoen? 

 "Ik hoop dat wij de revelatie worden van het goede voetbal! Dat wil zeggen dat die jonge gasten progressie maken en dat is alleen maar goed voor de uitbouw van de club."

Prognose Voetbalkrant.com: 7ste plaats

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties