Reactie Coosemans: "Rood was zwaar overdreven"

Nico Wieme
| 71 reacties
Coosemans: "Rood was zwaar overdreven"
Foto: © SC

In de topper tussen Club en Anderlecht eiste Colin Coosemans een hoofdrol op. De Brugse doelman stopte eerst een strafschop van Milan Jovanovic, maar mocht een kwartier voor tijd gaan douchen nadat hij Fernando Canesin had neergelegd. "Ik dacht dat alle tegenslag voorbij was."

Nico Wieme in Brugge

Colin Coosemans raapte zijn moed bijeen om de pers te woord te staan na zijn rode kaart tegen Anderlecht. De Clubdoelman verliet nochtans zwaar aangeslagen het veld. "Net als je denkt dat alle tegenslag voorbij is, gebeurt dit. Er is de laatste weken veel gebeurd, maar bij deze match had ik een goed gevoel. We moeten hier echter als team door."

Hoe keek de Gentenaar in Brugse loondienst terug op de twee strafschopfasen? "Bij de eerste ging Milan Jovanovic slim voorbij Carl Hoefkens. De Serviër had geen moeite om te vallen bij het lichte contact. Bij de tweede strafschop gleed ik uit op het natte veld. Canesin heeft die strafschop duidelijk gezocht."

Niet akkoord met uitsluiting

Over de strafschop discussieerde Coosemans niet, over de rode kaart wel. "Ik vond het een fair duel. De penalty was terecht, de rode kaart zwaar overdreven. Canesin had de bal veel te ver voor zich uit getikt en kon er nooit nog bij. Ik hoop dat de uitsluiting volstaat. Ze is al erg genoeg. Ik heb niemand in gevaar gebracht met mijn actie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties