Anderlecht zonder moeite voorbij Lommel

Sam Soetaers
| 150 reacties

Anderlecht heeft makkelijk gewonnen van Lommel. De Brusselaars lieten onder meer Jovanovic en Canesin rusten.

Anderlecht begon met een halve b-ploeg, maar Lommel wist ook daar geen raad mee in de eerste helft. Thoelen moest al meteen aan de bak op een schot van De Sutter. Na vijf minuten spelen was het al raak. Kanu kopte binnen op aangeven van debutant Praet.

Lommel was vooral gevaarlijk via Cerigioni. De speler van Lommel omspeelde Schollen en vond ploegmaat Vanaken. De middenvelder kende weinig geluk want zijn schot werd door Juhasz nog van de lijn gehaald. Het was overigens ook Juhasz die net voor het halfuur de 0-2 in doel kon koppen via een hoekschop van Iakovenko.

Aan de start van de tweede helft kregen de Lommelse fans weer hoop. Cerigioni trapte de bal naast de doelman en het doel. Anderlecht was aan de overkant een stuk efficiënter. De Sutter scoorde de 0-3. De wedstrijd kabbelde verder en Schollen moest paraat zijn op een doelpoging van De Coninck.

Ronald Vargas maakte dan weer zijn debuut bij Anderlecht. De middenvelder, die overkwam van Club Brugge maar lange tijd geblesseerd was, werd in de zestien meter neergehaald door Sam Vanaken. Vargas miste de daaropvolgende strafschop niet.