Been en Genk op weg naar geslaagd huwelijk

Robby Morren
Robby Morren
| 19 reacties
Been en Genk op weg naar geslaagd huwelijk
Foto: © SC

Als we na twee weken de tussenbalans mogen opmaken over de komst van Mario Been naar Racing Genk, dan stellen we vast dat alle ingrediënten aanwezig zijn om de samenwerking te laten uitgroeien tot een geslaagd huwelijk.

"Ik heb het hier enorm naar mijn zin", zo vertelde Been zondagavond. En dat hij het meende, kon je duidelijk opmaken uit zijn lichaamstaal. Niet enkel de coach heeft het naar zijn zin, ook bij de club kan men allesbehalve ontevreden zijn na de debuutweken van Been.

Laat ons de klok even terugdraaien naar begin augustus. Het besluit van Frank Vercauteren om Genk te verlaten, sloeg in als een bom in de Cristal Arena. Bestuur, spelers en supporters waren verrast. Toch zou net het vertrek van Vercauteren wel eens zeer positief kunnen uitdraaien voor Racing Genk.

Vercauteren heeft het ongetwijfeld zelf ook aangevoeld, hij had met Genk zowat alles bereikt wat binnen zijn mogelijkheden lag. "Ik kan hier enkel nog de beker en de Champions League winnen", klonk het uit de mond van de succescoach. We kunnen ons ook niet van de indruk ontdoen dat de chemie tussen coach en spelers bij de start van het seizoen wat was uitgewerkt. De motor vertoonde sputteringen en er was een portie geluk nodig om voorbij Partizan Belgrado en Maccabi Haifa te geraken.

Ook bij de spelers geldt het aloude gezegde: verandering van spijs doet eten. Met een nieuwe coach wil elke speler zich opnieuw dubbel plooien om zich te bewijzen. Zonder het goede werk van Vercauteren overboord te gooien, legt Been wel andere accenten. Zo hamert hij veel meer dan zijn voorganger op het belang van balbezit.

Na twee weken mag Been tevreden terugblikken. Eerst leidde hij Genk, evenwel zonder overschot, naar winst tegen Sint-Truiden en daarna liet de coach zijn elftal uitstekend georganiseerd voetballen tegen Valencia, wat een punt in de Champions League opleverde. Na zijn eerste volledige week trainen met de voltallige kern, ging Been met succes aan het roteren en volgde een overtuigende 3-0 overwinning tegen rivaal Standard.

Been wilde zondagavond vooral even stilstaan bij de goede prestaties. "Het gaat allemaal al zo snel in het voetbal, ik wil nu even genieten", klonk het. De supporters sluiten Been alvast in de armen. Een kwartiertje voor affluiten galmde voor de eerste keer de naam van de coach door de Cristal Arena. Afgaande op de eerste twee weken, ziet het ernaar uit dat dit lang niet de laatste keer zal zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties