Beloften wippen over IJsland naar derde plaats

Melissa Maes
| 14 reacties

De Belgische beloften moeten zich tevreden stellen met een 2-2-gelijkspel tegen Azerbeidzjan. De jonge Duivels wippen wel over IJsland naar de derde plaats met vier punten uit drie EK-kwalificatiewedstrijden.

Francky Dury zag voor de derde EK-kwalificatiematch tegen Azerbeidzjan enkele jongens uitvallen. Zo haakten Kevin De Bruyne, Yassine El Ghanassy, Kristof D’Haene, Thomas Meunier en Funso Ojo af.

De beloften kwamen maandagmiddag na ruim twintig minuten spelen op achterstand. De Azeri’s geloofden in hun kansen en niet veel later stond het zelfs 2-0. Aanvoerder van de jonge Duivels, Nill De Pauw, wist net voor rust de aansluitingstreffer te scoren.

In de tweede periode was het vooral nagelbijten. Doelpunten bleven uit, dus besloot Dury om nog een wissel door te voeren. Jimmy De Jonghe kwam in de plaats van Arnor Angeli en vijf minuten later schreef de Club Brugge-speler de gelijkmaker op zijn naam.

Azerbeidzjan blijft laatste in Groep 8 met een puntje. België springt over IJsland naar de derde plek met vier punten. De volgende EK-kwalificatiewedstrijd is op 10 november in en tegen Noorwegen.

België: Coosemans, Boyata, Mertens, De Bock, Van Acker (46’ Bruno), François, De Pauw, Benteke, Badibanga, Angeli (71’ De Jonghe), Daeseleire

Doelpunten: 22’ Imamverdiyev, 31’ Özkara, 40’ De Pauw, 76’ De Jonghe