Interview De Smet: "Voetballen in plaats van piekeren"

Tomas Taecke
| 1 reacties
De Smet: "Voetballen in plaats van piekeren"
Foto: © SC

Stijn De Smet was vijf jaar geleden één van de grootste Belgische talenten. Gent haalde hem weg bij Cercle maar door blessures en enorme concurrentie belandde de middenvelder op een zijspoor. In Westerlo wil De Smet zijn carrière opnieuw lanceren, maar vooral elke week zijn wedstrijd

door Tomas Taecke

Na de ochtendtraining zocht onze redactie de Bruggeling op voor een rustige en nuchtere babbel, zoals de conversaties meestal gevoerd worden in de stille Kempen. De Smet is nog altijd even ambitieus maar staat er om bekend verstandiger en rationeler te zijn dan de doorsnee profvoetballer.


Over Westerlo:

"De omgeving waar ik nu al even vertoef doet me spontaan terugdenken aan mijn tijd bij Cercle. Net als in Brugge verloopt alles gezapig en is er veel minder druk dan bij pakweg Gent of een andere topclub. Gezien de magere start is de sfeer echt optimaal. Er is enkel gezonde stress en het beperkte puntenaantal weegt voorlopig niet echt op de spelersgroep".

Over de Kempen:

"Ik kreeg van de club een appartement ter beschikking waar ik de helft van de week verblijf. Als we enkel in de ochtend trainen, rijden we vaak terug naar Brugge om mijn vrouw en kind te vergezellen. Gunther Vanaudenaerde en Steven De Petter komen uit mijn buurt, waardoor we kunnen carpoolen en ik eigelijk maar één op drie dagen zelf aan het stuur zit".

Over zijn uitleenbeurt:

"Begin dit seizoen dacht ik na over de speelkansen die ik zou krijgen en heb ik besloot ik naar Westerlo te trekken. Deels door blessures kwam ik in Gent immers niet meer aan spelen toe. Nu wil ik vooral voetballen en zal dat in Westerlo wel het geval zijn. Het hoofdstuk Gent is niet afgesloten, maar nu wil ik vooral matchen spelen in plaats van dag en nacht bij mijn toekomst te moeten stilstaan".

Over AA Gent:

"Na enkele prachtige seizoenen bij Cercle kwam Michel Preud'homme mij naar AA Gent halen. In de beginperiode kreeg ik het vertrouwen en speelde ik ook op niveau. De blessures gooiden roet in het eten maar ook onder Francky  Dury kende ik een goede periode. Na nieuwe kwetsuren werd Soumahoro in de ploeg gegooid en moest ik genoegen nemen met een plaatsje op de bank. Bij het begin van deze competitie leek een uitleenbeurt aan Westerlo mij de beste optie en daar denk ik vandaag nog steeds zo over na".

Over Cuelemans:

"Rustig, dat is het woord dat in me opkomt en waarmee ik onze trainer het best kan omschrijven. Cuelemans zal nooit wild beginnen roepen of onzin verkopen. Hij is zeer kalm en doordacht en voert zijn taken rustig en correct uit, waardoor hij in Westerlo onmisbaar is geworden. Ook nu, wanneer de resultaten minder zijn, blijft Jan ijzig kalm. Ik heb me laten vertellen dat deze ploeg altijd zijn start mist, dat verklaart waarschijnlijk waarom niemand op dit moment gekke dingen begint te doen".

Over de ploegmakkers:

"De groep bestaat voornamelijk uit Belgen, waardoor de sfeer echt fantastisch is. Iedereen hangt goed aan elkaar en zoals ik al zei bepalen de resultaten het gemoed van de groep geen beetje. Vooral met Günther (Vanaudenaerde) en De Petter kom ik het best overeen. We rijden ook samen naar de trainingen waardoor je elkaar dus heel veel ziet".

Over Tom De Sutter:

"Als ik de kranten lees ziet het ernaar uit dat Tom aan zijn laatste maanden bezig is bij Anderlecht. Misschien is het beter dat hij bij een andere club wel aan spelen toekomt, want niemand groeit door week na week op de bank te zitten.  Het is natuurlijk een beslissing die hijzelf enkel en alleen kan nemen. Bij Anderlecht is het natuurlijk nooit eenvoudig en als je dan kijkt wat daar nu allemaal rondloopt qua aanvallers. Voor een kleinere club kiezen is niet altijd een stapje terugzetten, zo denk ik nu ook na over mijn eigen keuze voor Westerlo".


Zondag ontvangt Westerlo leider Anderlecht. De Smet hoopt na een invalbeurt tegen OHL aan de aftrap te verschijnen, nu hij een kleine blessure volledig achter zich kon laten. De West-Vlaming wordt dit seizoen voor één jaar uitgeleend en keert na dit seizoen in principe terug naar de Arteveldestad.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties