Interview De Witte: "Pro League zal geen voetballeken aantrekken"

Melissa Maes
| 16 reacties
De Witte: "Pro League zal geen voetballeken aantrekken"
Foto: © SC

Ivan De Witte gaf onze redactie wat meer uitleg over de hervorming die op komst is bij de Pro League. "Er moet hard gewerkt worden aan randelementen die voetbal kunnen schaden."

Wat houdt de hervorming van de Pro League in?

“Er is een hervorming op komst in termen van een professioneel onafhankelijk management. Het managementscomité zal zowel op sportief-, financieel- en administratief vlak bevoegd zijn."

"De raad van bestuur, die bestaat uit de zestien clubs uit eerste klasse, zal zich dan enkel nog bezighouden met dossiers rond de competitie, de televisierechten en het commerciële gedeelte.”

Zal dat onafhankelijk managementscomité wel genoeg voeling hebben met het voetbal?

“We zoeken mensen die voldoende binding hebben met het voetbal. We zullen zeker geen voetballeken aantrekken.”

Hoe denkt u dat het imago van het Belgisch voetbal kan worden opgewaardeerd?

“Er moet hard gewerkt worden aan de randelementen die het mooie aan het voetbal kunnen schaden. Zo denk ik bijvoorbeeld aan supportersgedrag of duistere praktijken onder managers. Daarnaast moeten ook de mispercepties die heersen bij diverse overheden, worden weggewerkt.”

Zal u een gelukkig man zijn als u niet langer de voorzitter bent van de Pro League?

“Laat ons zeggen dat er na vier jaar een nieuwe aanpak mag komen. Dat geldt ook zo bij andere organisaties. Het zal goed zijn voor de Pro League als er een nieuwe voorzitter is.”

“Ik heb dat altijd al gezegd, een niet-clubgebonden voorzitter is de beste keuze. Toch heb ik in die vier jaar toch ook heel wat kunnen verwezenlijken. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de competitiehervorming en het televisiecontract.”

Ten laatste bij het begin van het seizoen 2012-2013 moet de hervorming op poten staan. De onafhankelijke voorzitter die Ivan De Witte zal opvolgen, zal zowel op de raad van het bestuur als op het managementscomité toekijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties