Interview Boeckx out, Padt in: "Leuk debuut: oud tegen nieuw kampioen"

Melissa Maes
| 21 reacties
Boeckx out, Padt in: "Leuk debuut: oud tegen nieuw kampioen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het kan raar lopen in het voetbal. Bojan Jorgacevic verliet deze maand AA Gent voor Club Brugge en opvolger Frank Boeckx viel deze week uit met een lichte hersenschudding. Zo krijgt de Nederlandse beloftendoelman Sergio Padt mogelijk zijn eerste kans bij de Buffalo's.

Frank Boeckx werd deze week afgevoerd naar het UZ Gent met een lichte hersenschudding. De goalie liet vrijdag weten dat hij rood licht kreeg van de dokter om zondag te spelen tegen Racing Genk. “Het risico is te groot. Jammer, maar begrijpelijk.”

Ook coach Trond Sollied vindt het jammer voor de opvolger van Bojan Jorgacevic. “Maar het is toch beetje zijn eigen schuld door te snel uit te komen op Zlatan Ljubijankic. Niemand had hem gezien.” De Noorse trainer zal zondag beroep moeten doen op Sergio Padt of Sébastien Bruzzese. Wie zal het worden?

Namen noemt Sollied niet, maar het lijkt er toch sterk op dat de ex-Ajacied zal debuteren. “Ik heb de knoop nog niet doorgehakt. Beide keepers zijn aan elkaar gewaagd en toch heel verschillend van elkaar.”

“Bruzzese is de sterkste man op de lijn. Ja, hij is zelfs beter dan Jorgacevic, maar hij maakt nog onnodige fouten bij het uitkomen. Padt komt makkelijk uit zijn doel en hij plukt met zijn lengte (1.93 meter, n.v.d.r.) altijd de bal uit de lucht. Daarnaast heeft hij een offensieve instelling en speelt hij hoog.”

Padt zelf blijft rustig. “De trainer heeft me voorlopig nog niets gezegd. Maar natuurlijk ben ik klaar om te starten. Het lijkt me een leuke wedstrijd om te debuteren: de oude tegen de nieuwe kampioen.”

Verbaasde blikken alom. “Dat is een grapje hé, jongens (lacht)! Schrijf dat er maar zeker bij. Maar ik heb wel een goed gevoel bij deze ploeg. We staan voorlopig tweede, maar het seizoen is nog lang.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties