Vertonghen helpt Ajax met twee goals aan makkelijke zege

Tomas Taecke
| 3 reacties

Jan Vertonghen was vanavond goed bij schot in de ArenA. De Rode Duivel bracht de thuisploeg 2-0 voor en leidde Ajax zo naar een makkelijke zege tegen Excelsior (4-1).

Kort voor de rust kopte Vertonghen zijn tweede goal tegen de touwen nadat hij eerder de 1-0 in het bezoekende net had geplaatst. Tussenin werd bezoeker Scheimann rechtstreeks uitgesloten na een gruwelijke doodschop op het kuitbeen van Sulejmani.

De Serviër kon verder en tekende op het uur vanop de stip de 3-1 aan, want eerder had Maatsen de tien bezoekers terug in de wedstrijd gebracht. Halfweg de tweede helft had de Uruguayaan Lodeiro het laatste woord (4-1).

Ajax wint voor de tweede maal op rij met drie doelpunten verschil en lijkt een zwakke periode achter zich te laten. Woensdag komt Real Madrid over de vloer, enkel een mirakel kan de Amsterdammers nog uit de achtste finales van de Champions League houden.